Jussi Olkinuora nollasi myös Itävallan

Tässäkään tilanteessa Jussi Olkinuora ei ollut yllätettävissä.

Suomi voitti MM-kisojen kuudennessa pelissään Itävallan maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Nollapeli oli Jussi Olkinuoralle jo kolmas ja neljässä pelaamassaan pelissä mies on päästänyt vain yhden maalin.

Avauserää oli pelattu vain minuutti ja 45 sekuntia, kun Teemu Hartikainen tarjoili maalin takaa Valtteri Filppulalle, joka ohjasi kiekon verkkoon. Leijonat painoi vahvasti, mutta toista kertaa ei 15 kertaa torjunutta David Kickertiä yllätetty.

– Oli todella hieno syöttö ja siitä oli kiva tehdä maali. Itävalta taistelee hyvin, mutta meidän pitää jatkossa päästä paremmin ykkösluokan maalipaikoille, totesi Filppula CMorella.

Totaalista Leijonien ylivoimaa

Toinen erä ehti vanheta nelisen minuuttia, kun Mikael Granlund painoi irtokiekon Kickertin selän taakse. Suomi ei pystynyt tekemään lisäosumia edes yhdestä ylivoimapelistä, mutta ensimmäiset 40 minuuttia oli Leijonien täydellistä hallintaa, sillä Kickertille kertyi peräti 29 torjuntaa, kun taas Jussi Olkinuoralle kertyi ainoastaan kahdeksan koppia.

– Yleensä hyökätä jaksaa paremmin kuin puolustaa. Pysymme paremmin kiekossa sekä myös liikumme paremmin, paalutti Granlund CMorella.

Toni Rajala iski viimeisen niitin

Kolmannen erän neljännellä minuutilla Esa Lindell sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta, mutta Leijonien sataprosenttinen alivoimapelaaminen turnauksessa sai jatkoa. Pari minuuttia ehdittiin pelata viidellä viittä vastaan, kun Toni Rajala laukoi b-pisteeltä takakulmaan. Rajalan maali jäi myös ottelun viimeiseksi.

– Ei ollu mikään helppo peli ja teimme pari virhettä ylivoimapelissä, joista he pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Sain “Vallulta” (Filppula) hyvän syötön ja sitten vain sinne sinnepäin. Vapaapäivän vietän varmaan yhdeksänkuukautisen poikani kanssa, sanaili Rajala CMorella.

Nyt Leijonilla on pari vapaapäivää ja sitten tiistaina joukkue kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Tshekin.

– Taas saatiin pusertaa ihan kunnolla. Usempaankin maaliin oli paikkoja, mutta ollaan tyytyväisiä voittoon ja kolmeen pisteeseen. Välipäivät tulee varmaan tarpeeseen, vaikka pelaajat ovatkin hyvässä kunnossa, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Maalit:

1.45 1-0 Valtteri Filppula (Teemu Hartikainen, Mikael Granlund)
24.10 2-0 Granlund (Hartikainen, Mikko Lehtonen)
47.39 3-0 Toni Rajala (Filppula)

Torjunnat:

Jussi Olkinuora: 3+5+10 = 18
David Kickert: 15+14+7 = 36

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Itävalta: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi