Julkkikset uskovat Suomen voittoon

Helsingin olympiastadionilla pelataan tiistai-iltana jännittävä kamppailu, jossa Suomi koittaa yllättää Ranskan ja varmistaa paikan MM-kisojen jatkokarsintaan. Sportin Maailma kyseli julkisuudesta tunnetuilta henkilöiltä arvioita siitä, kuinka ottelu tulee päättymään.

Tulos oli hyvin yksiselitteinen, sillä Suomen voittoon tunnutaan tällä hetkellä luottavan. Kovana urheilumiehenä tunnettu Aki Linnanahde odottaa Huuhkajilta hyvää esitystä ja mies tuntuu uskovan Suomeen kuin kiveen.

– Se mikä on tänä päivänä Suomen jalkapallossa niin makeata, että uskaltavat pelata eivätkä mene kipsiin, vaikka on 30 000 ihmistä tukena tai vastustaja on aivan maailman huippua. Olemme me ihmeisiin pystytty ennenkin, Linnanahde toteaa.

Radiopersoonana ja kirjailijana tunnettu Linnanahde uskoo, että ottelussa ei yksi maali tänään riitä.

– Suomi voittaa tänään 2-1.

Linnanahteen tavoin Huuhkajien menestykseen uskoo rap-artisti Edu Kehäkettunen. Hänkään ei usko, että aivan yhdellä maalilla ottelua läpi viedään.

– Ottelu päättyy Suomelle 2-0.

Suomen menestykseen uskotaan myös näyttelijöiden keskuudessa. Yksi Suomeen täysin luottava on kirjailija-käsikirjoittaja ja näyttelijä Matti Laine, joka tunnetaan muun muassa Paratiisi-televisiosarjan käsikirjoittajana sekä näyttelijänä Sorjonen-televisiosarjasta.

– Suomi vie 1-0.

SDP:n kansanedustaja Hussein Al-Taee luottaa kanssa suomalaisten mahdollisuuksiin Ranskaa vastaan.

– Suomi voittaa 2-0.

Radiojuontaja Kimmo Sainio ei usko Suomen voittoon asti yltävän, mutta tulos on siitä huolimatta hänen mukaansa suotuisa.

– Tasan 1-1.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan usko Suomen mahdollisuuksiin. Televisiosta ja radiosta tuttu Arttu Harkki on hieman skeptisempi.

– Kokoonpanoista ei ole vielä tietoa, mutta jos ykkösmiehistöillä mennään, voittaa Ranska kylmästä huolimatta 4-0. Jos taas on B-miehistö kehissä, sinivalkoisin lasein katsottuna peli päättyy 1-1.

Kuinka sitten lopulta tulee käymään, jää nähtäväksi, kun ottelu käynnistyy olympiastadionin pimenevässä illassa kello 21:45.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Lisätty Sainion kommentti

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi