Jukurit puolusti voiton HIFK:sta – “Ajoimme Lahdentietä ja päätimme tulla ryöstää pisteet”

Sarjan hännillä majaillut Jukurit yllätti HIFK:n Helsingissä 4-3. Tiistaisen liigaottelun sankariksi loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa nousi mikkeliläisten maalivahti Oskari Salminen, joka piti koko ottelun ajan vierasjoukkuetta pystyssä.

– Salminen on jokaisessa pelissä, minkä hän on pelannut, antanut meille mahdollisuuden voittaa, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen kehui maalivahtiaan.

HIFK hallitsi ottelua koko ajan, mutta viimeinen silaus puuttui. Laadukkuutta ei maalipaikoissa ollut ja loput tilanteet Salminen hoiti omalla osaamisellaan, ei punapaidoille jäänyt ottelusta kuin luu käteen.

– Kyllä tämä oli meille sellainen isku palleaan, varsinkin alku. Jukurit oli pirteä ja tehokas, me olimme vähän veteliä. Vaikka peli vähän roihahtikin myöhemmin käyntiin, niin ei vaan riittänyt. Usein käy näin, ei vaan se meidän suorittamisemme taso ole ihan niin laadukasta kuin sen pitäisi olla, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen harmitteli.

Ennakkoasetelma otteluun oli se, että HIFK on ennakkosuosikki ja sitä entisestään lisäsi se tosiseikka, että vierasjoukkue tuli Helsinkiin varamiehisenä. Joukkueesta puuttui sellaisia pelaajia, jotka normaalisti olisivat olleet kärkiketjujen miehiä.

– Ajettiin tuota Lahdentietä ja päätettiin, että tulemme ryöstämään pisteet täältä. Aamulla saimme tietää, että kärkipelaajia puuttuu kokoonpanosta ja viesti oli hyvin selvä joukkueelle. Tänne pitää uskaltaa tulla pelaamaan ja se on tärkein asia, mikä me teemme tänään. Kaikki muu pitää jättää sivuun, Jokinen totesi.

Jokisen viesti oli mennyt joukkueelle perille, sillä Jukurit olivat hyvin tehokkaina varsinkin maalintekopaikoissa ja puolustaminen oli joukkueelta erittäin laadukasta, puhumattakaan maalivahtipelistä.

– Hyvällä maalivahtipelillä, uskomattomalla puolustustaistelulla ja tehokkuus maalintekopaikoissa. Siinä oli voiton teesit, Jokinen kertoi.

“Se oli ulosajon paikka”

Jobinpostiakin ottelussa tuli mikkeliläisille, sillä Nikita Krivokrasov joutui poistumaan toisessa erässä pukukoppiin jäätyään Miro Karjalaisen pommin alle. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, vaikka Jukureiden leirissä oltiin sitä mieltä, että olisi ollut ison rangaistuksen paikka.

– En nähnyt sitä, mutta katsoin sen sitten erätauolla. Tuossa on erotuomaritarkkailija, voitte kysyä häneltä. Mielestäni se oli ulosajo, Jokinen pohti.

Samoilla linjoilla Olli Jokisen kanssa oli ottelussa erotuomaritarkkailijan roolissa ollut Juha Pajunen, vaikka ottelun tuomaristo oli Jokisen mukaan kertonut taklauksen olleen puhdas.

– Taklaus ei ollut puhdas, vaan se oli viisi minuuttia ja pelirangaistus. Siinä ei ollut kahta sanaa. Tuomarit lukivat väärin, he eivät nähneet sitä. Se on kiistaton tosiasia. Vaikka taklauspeli lisääntyy, nuo eivät ole sallittuja. Päähän ei edelleenkään saa osua. Se on yksi pääteemoistamme.

Siihen ei Pajunen osannut ottaa kantaa, eteneekö tilanne kurinpidon käsittelyyn. Siitä ratkaisun tulee tekemään Liigan tilannehuone katsottuaan tilanteen videolta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 79

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi