Petrus Palmu jatkoaikaosuma katkaisi Lukon voittoputken

Lukko ja Jukurit pääsivät Raumalla vihdoin yleisön eteen.

Tiistaina Äijänsuolla kohtasivat sarjanelonen Jukurit ja kutonen Lukko. Joukkueilla oli ennen illan ottelua eroa kolme pistettä. Lukon putki tuli päätökseensä, kun Jukurit nappasi voiton jatkoajan jälkeen numeroin 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0).

– Tultiin hyvin sisään, mutta kärsivällisyys tehdä asioita hyvin puuttui tänään. Siniviivan puolustaminen oli huonoa. Kolmanteen erään saimme parannettua, mutta tänään oli hakala ilta meille. Huomenna pitää katsoa kuviota ja kohti seuraavaa peliä. Otteluruuhkassa pitää harjoitella kevyesti, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Ensimmäinen kaksikymppinen oli tasaista vääntöä, sillä kumpikin maalivahti Artjom Zagidulin ja Oskari Salminen torjuivat yhdeksän kertaa. Lukko pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla ja Jukurit kertaalleen. Lukko joutui muuttamaan kokoonpanoaan ilmoitetusta hieman, sillä puolustaja Ondrej Slovacek joutui jäämään syystä tai toisesta sivuun. Tshekin tilalla kokoonpanossa nähtiin Noel Pietilä.

Edelleen tasaista

Jukurit pääsi pelaamaan toisen erän alkuun reilun minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta Lukon maali pysyi koske,mattomana. Raumalaiset iskivät ylivoimalla, kun erää oli pelattu neljä minuuttia, Vili Saarijärvi pääsi tykittämään Pavol Skalickyn syötöstä etukulmaan.

Erää oli pelaamatta neljä minuuttia, kun Teemu Henritius onnistui lähietäisyydeltä nostamaan kiekon yli Zagidulinin. Ajoittain erässä käytiin jopa hieman ylikierroksillakin.

– Tiukka, tasainen ja fyysinen peli, kun oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Nyt pitää vain kasata itsensä seuraavaan peliin ja pyrkiä taas vähän parempaan. Itselläni on ollut vähän vaikeaa tauon jälkeen, mutta vähitellen tästä taas homma lähtee rullaamaan, totesi Lukko-hyökkääjä Mikko Petman.

Maalivahdit sankareita

Jos toinen erä oli lievästi Jukurit-merkkinen, niin kolmannessa puolestaan Lukko oli saman verran niskan päällä. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Ottelu sai ratkaisunsa ajassa 63.02, kun Petrus Palmu sijoitti kiekon läpiajonsa päätteksi Zagidulinin selän taakse. Näin Lukon voittoputki tuli päätökseensä.

– Oli hyvä jääkiekko-ottelu ja hienoa, että täällä oli myös yleisöä paikalla. Tänään kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta. Pystyimme vastaamaan hienosti Lukon peliin. Kumpikin maalivahti pelasi tänään huikean pelin. Meitä ei otteluruuhka häiritse, oikeastaan toivoisimme, että meillä olisi aina neljän ottelun viikkoja, totesi Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

Maalit:

24.01 1-0 Vili Saarijärvi (Pavol Skalicky, Anrei Hakulinen) yv
35.52 1-1 Teemu Henritius (Topias Kaski, Markus Oden)
63.02 1-2 Petrus Palmu

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 9+10+10 +1= 30
Oskari Salminen: 9+6+1+1 = 30

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Jukurit: 3×2 min

Yleisöä:

2 250 loppuunmyyty

Kierroksen toinen ottelu:

KalPa – Sport 2-1 ja (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Ratkaisija: Aapeli Räsänen 60.57

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 56

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi