Jukka Jalonen vaihtaa Jokerit Leijoniin

Jokerien päävalmentajana tällä hetkellä toimiva Jukka Jalonen palaa Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi kaudesta 2018 eteenpäin.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti Jalosen valinnasta keskiviikkona. Edellisen kerran mies työskenteli Leijonissa kausilla 2007 – 2013, tuohon ajanjaksoon kuului ensin yksi kausi apuvalmentajana ja sen jälkeen viisi päävalmentajana.

– Maajoukkueen valmentaminen on kunnia-asia ja näitä pestejä on vain yksi maata kohden. Mahdollisuuksia päästä Leijonien päävalmantajaksi ei tule kovin usein, perustelee Jalonen ratkaisuaan.

Jalosen valinnan taustalla on myös se, että hän pääsee valmentamaan jääkiekon uutta sukupolvea. Tuo sukupolvi on voittanut maailmanmestaruuksia sekä alle 20- että 18-vuotiaissa.

– Vaakakupissa painoi uusi 1990-luvulla syntynyt pelaajasukupolvi muutamalla kokeneella pelaajalla höystettynä, Jalonen jatkoi.

Jalosen historia jääkiekkoliitossa on tuottanut maailmanmestaruudet sekä A-maajoukkueessa että alle 20-vuotiaissa.

Jalosen pesti Leijonien päävalmentajana alkaa 1.6.2018 ja Jokerien päävalmentajana hän toimii 30.4.2018 asti. Tuota ennen hän ei kommentoi maajoukkuepestiin liittyviä asioita. Näin keskittyminen pysyy päivittäisessä arkityössä, kun Jokerit jatkaa hyvin alkanutta KHL-kauttaa.

– Sata lasissa mennään joka päivä ja fokukseni on aina täysin Jokereissa. Olemme pelanneet hemmetin hienon kauden alun ja kasassa on huipputiimi pelaajia, valmennusta ja johtoryhmää myöten. Meillä on sauma mennä vaikka kuinka pitkälle ja kaikki tehdään sen eteen, että näin tapahtuu, Jalonen painotti.

Jokerit toivottaa Jaloselle onnea uuteen haasteeseen tämän kauden ja tiedottaa ensi kauden valmennustiimistään, kun aika on kypsä siihen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi