Juha Metsola torjui Ufalle pisteet – Teemu Hartikainen iski kahdesti

Juha Metsolan torjunnat oli liikaa Jokereille. (kuvakaappaus Viasatin lähetyksestä.)

Jokerit kärsi tiistaina Hartwallin Arenalla kirvelän tappion Salavat Julajev Ufalle, sillä ufalaiset vei pelin 2-3 (0-1, 0-0, 2-2).Voittajien suurin sankari oli 33 kertaa torjunut Juha Metsola.

Ensimmäisessä erässä verkko heilahti kertaalleen ja se maali meni Ryan Zapolskin selän taakse. Maalista vastasi Teemu Hartikainen ja siihen esityön tekivät Grigori Panin ja Philip Larsen.

Maalin lisäksi jäähypenkkiä kulutettiin melko ahkerasti,sillä ufalaisille vihellettiin kolme kakkosta ja Jokereille kaksi. Tuo erän ainokainen osuma syntyi kuitenkin viidellä viittä vastaan pelatessä.

Juha Metsola kuin muuri

Toisessa erässä molemmille vihellettiin kaksi kahden minuutin jäähyjä, mutta kumpikaan ei onnistunut kertaakaan maalinteossa.

Jokerit oli selvästi hallitsevampi osapuoli, sillä Juha Metsola oli erässä täystyöllistetty 14 torjunnallaan, kun Zapolski selvisi neljällä kopilla.

– Metsola antaa meille joka ilta mahdollisuuden voittaa. Pyrimme pelaamaan suoraviivaisesti, mutta nyt meillä on ollut vähän sellaista näennäistä pelaamista, totesi Joonas Kemppainen Viasatin erätaukohaastattelussa.

Härski Hartikainen ratkaisi

Jokerit tuli tasoihin, kun kolmatta erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia. Steve Moses onnistui toisella yrittämällään sijoittamaan kiekon maaliin etukulmalta. Ufalaiset siirtyivät kuitenkin uudelleen johtoon erän puolivälissä. Maali syntyi alivoimalla, kun Kemppainen vapautti Maksim Majorovin maalintekoon. Majorov laittoi ranteet lukkoon ja niin Zapolski oli yllätetty toistamiseen.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Jokerit tuli uudelleen tasoihin, kun Kristian Vesalainen antoi ranteensa laulaa b-pisteeltä ja kiekko meni varmasti yläkulmaan.Vieraat ratkaisivat ottelun puolitoista minuuttia ennen loppua, kun “Härski” Hartikaisen rystylaukaus yllätti Zapolskin. Hartikainen sai laidassa kiekon Jokerien harhasyötön jälkeen.

Maalit:

7.18 0-1 Teemu Hartikainen (Grigori Panin, Philip Larsen)
42.14 1-1 Steve Moses (Oliver Lauridsen)
49.54 1-2 Maksim Majorov (Joonas Kemppainen) av
54.43 2-2 Kristian Vesalainen (Brian O’Neill)
58.29 2-3 Hartikainen

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 4+4+1 = 9

Juha Metsola: 7+14+12 = 33

Jäähyt:

Jokerit: 4×2 min

Salavat Julajev: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi