Jokerit saalisti Uralilta 11. peräkkäisen voittonsa

Jokerit saalisti sunnuntaina KHL:ssä 11. peräkkäisen voittonsa, kun HK Avtomobilist Jekaterinburg kaatui KRK Uralets Arenalla kaatui numeroin 3-1 (0-0, 3-0, 0-1).

Avauserä Jekaterinburgin KRK Uralets Arenalla oli maaliton ja ainoat tilastomerkinnät olikin kumpaisellekin vihelletty kahden minuutin rangaistus. Jokerit pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun jäähyltä päässyt Nikita Trjamkin otti heti toisen peräkkäisen kakkosen.

– Oli tarkkaa peliä ja kaveri tulee kovaa päälle. Täytyy vain yrittää kovemmin, totesi Sami Lepistö Viaplayn haastattelussa.

Erä oli hienokseltaan Jokeri-merkkinen, sillä helsinkiläiset laukoi kahdeksan kertaa kohti Jakub Kovarin vartioimaa Avtomobilist-maalia, Ryan Zapolski selvisi toisessa päässä neljällä torjunnalla.

Jokerit iski tehokkaasti ylivoimalla

Jokerit avasi maalitilinsä, kun toista erää oli pelattu 51 sekuntia. Avtomobilistin puolustajan purku oli todella huono ja Olli Palola sai kiekon b-pisteiden väliin. Keuruun mies antoi mailansa puhua ja kiekko oli maalissa.

Avtomobilist pääsi yrittämään ylivoimalla erän puolivälin tienoilla, mutta ilman tulosta. Jokereille puolestaan víhellettiin ylivoimaa melko pian tuon jekaterinburgilaisten erikoistilanteen jälkeen, kun Maxim Rasseikinin maila osui Brian O’Neillin kasvoihin. Rasseikin sai tuosta tempustaan neljä minuuttia istumista. Nuori venäläinen ehti istumaan ensimmäistä kakkostaan vain kahdeksen sekuntia, kun tanskalainen akseli Nicklas Jensen ja Peter Regin toimi. Ensinmainittu laittoi kiekon verkkoon maalin kulmalta.

Hetki edellisestä ja Eeli Tolvanen antoi vuorostaan näytteen kuuluisasta laukauksestaan ja niinpä kiekko oli kolmannen kerran Kovarin selän takana. Isännät pääsi yrittämään vielä erän lopulla ylivoimalla, mutta silläkään kertaa joukkue ei saanut kiekkoa Zapolskin taakse.

Kakkoserässä Zapolski sai tehdä täyden päivätyön maalillaan, sillä yhdysvaltalaismaalivahti ehti kiekon tielle peräti 17 kertaa. Kovar torjui erässä puolestaan kymmenen kertaa.

Ryan Zapolskin torjunnoilla 11. peräkkäinen voitto

Avtomobilist vaihtoi päätöserään maalivahtia, kun Kovarin tilalle tolppien väliin luisteli Igor Ustinsky.

Avtomobilist rikkoi kuparisensa siirretyn rangaistuksen aikana, kun Michal Cajkovsky pamautti kiekon sinisen tuntumasta Zapolskin selän taakse.

Avtomobilistilla oli muutama muukin paikka tuon Cajkovskin osuman jälkeen, mutta Zapolski ei ollut enää yllätettävissä. Jokerien paras paikka siunaantui Palolalle, mutta Ustinsky oli tuossa tilanteessa taitavampi ja nappasi kiekon hanskaansa.

– Pelattiin kurinalaisesti ja yli- ja alivoimapeli toimi tänään eikä kiekonmenetyksiä tullut liikaa, paalutti Jukka Jalonen Viaplayn haastattelussa.

Maalit:

20.51 0-1 Olli Palola (Brian O’Neill) yv
32.34 0-2 Nicklas Jensen (Peter Regin, Matt Gilroy) yv
33.22 0-3 Eeli Tolvanen (Sami Lepistö) yv
45.14 1-3 Michal Cajkovsky sr

Torjunnat:

Jakub Kovar: 8+10+ – = 18
Igor Ustinsky (40.00): – + – +11 = 11
Ryan Zapolski: 4+17+8 = 29

Jäähyt:

HK Avtomobilist: 4×2 min
Jokerit: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi