Jokerit saalisti täyden pistepotin Amurin tiikereiltä

Jokerien tehokas toinen erä tuotti ratkaisevat maalit Habarovskissa, kun kotijoukkue Amur Habarovski kaatui numeroin 4-2 (2-2, 2-0, 0-0). Ensimmäinen erä oli helsinkiläisiltä vielä hakemista.

Avauserässä maaleja tehtiin vuorotahtiin siten, että Jokerit tuli kahdesti tasoihin. Amur Habarovskin maaleista vastasivat Alexei Byvaltsev ja Pavel Dedurov. Jokerien onnistujat oli puolestaan Marko Anttila ja Brian O’Neill. Amurin avausmaalin syntyi Jokeri-puolustaja Matt Gilroyn harhasyötön jälkeen.

Erässä molemmille joukkueille vihellettiin yksi kahden minuutin rangaistus ja Jokerit pystyi hyödyntymään omansa. Tuon kakkosen lisäksi Jokerien John Norman sai 10 minuuttia käytöksestä.

Jokerit kuskin paikalle

Toisessa erässä maaleja teki vain Jokerit ja joukkueen kolmas syntyi, kun Eeli Tolvanen pääsi virittämään kunnolla vastakiekkoon b-pisteiden välistä. Tuon oli sellainen pommi, että Juha Metsolalla Amurin maalissa ei ollut mitään mahdollisuuksia. Helsinkiläisten johtoa lisäsi Gilroy, jonka kova veto sinisen alta upposi Metsolan selän taakse.

Erässä Jokerit pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla ja Isännät vain kerran. Kahden erän jälkeen Juha Metsola oli maalivahdeista selvästi työllistetympi 22 torjunnallaan, kun Ryan Zapolski toisessa päässä oli venynyt kiekon tielle 14 kertaa.

Jokerit voimiaan säästellen voittoon

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty ja näin Jokerit nappasi täyden pistepotin Amurin tiikereiltä. Jokerit istui erässä kolme kahden minuutin rangasitus, kun isännät selvisi kahdella.

Päätöserässä Metsola torjui kuusi kertaa ja Zapolski nappasi puolestaan kahdeksan koppia. Seuraava peli narripaidoilla on keskiviikkona 13.9., kun joukkue matkaa Kauko-Idän kierroksen päätteeksi vielä Vladivostokiiin. Lauantaina onkin sitten vuorossa ensimmäinen kotiottelu.