Jokerit poistui voittajana kahdeksan maalin illasta

Jokerit suoritti maanantaina jonkinnäköisen kasvojen pesun lauantaisen SKA-katastrofin jälkeen. Uhrina maanantaina oli Dynamo Minsk, joka kaatui maalein 5-3 (3-2, 1-0, 1-1).

Peli ehti vanheta vain pari minuuttia, kun kiekko oli jo Mihail Karnaukhovin selän takana. Jokerien maalista vastasi Sakari Manninen, mutta osansa maalin syntymiseen oli myös Tomi Mäellä, joka teki oivallisen maskin Minskin maalille. Tuosta kului vain pari minuuttia, kun Dmitri Buinitski pujotteli läpi uinailevan Jokeri-puolustuksen, jonka päätteeksi mies pisti vielä kiekon reppuun.

Jokerit siirtyi uudelleen johtoon, kun vajaa kahdeksan minuuttia oli kellossa. Steve Moses toimitti kiekon maalin kulmalle, ja sieltä Mäki laittoi sen verkkoon. Narripaidat lisäsi johtoaan pari minuuttia erätaukosummeria, kun John Normanin laukaus b-pisteeltä pomppi verkkoon. Tuossa tilanteessa Jesse Joensuu teki hyvän maskin Karnaukhovin eteen.

Jokerit ei kuitenkaan päässyt tauolle kahden maalin johdossa, sillä Kristian Khenkel yllätti Janis Kalninsin 53 sekuntia ennen taukoa.

– Hyvää on että johdamme, mutta meidän pitää olla jatkossa huolellisempia kiekon kanssa, Victor Lööv totesi Viasatin erätaukohaastattelussa.

John Norman esillä hyvässä ja pahassa

Maalitehtailu jatkui vasta, kun ottelu oli ehtinyt lähes puoliväliinsä. Tuossa vaiheessa Jokerit iski ensimmäisestä ylivoimastaan, kun Norman ohjasi läheltä illan toisensa.

Maalintekijä Norman joutui pari minuuttia ylivoimaosumansa jälkeen itse kuluttamaan jäähypenkkiä, mutta tuon alivoiman helsinkiläisjoukkue selvitti hienosti.

– Ihan ok peli, mutta pitäisi päästä luomaan enemmän maalipaikkoja. Ylivoimalla saimme muutaman paikan, joten toivottavasti saamme lisää ylivoimapeliä, sanaili vanhassa kotihallissaan vieraillut Teemu Pulkkinen Viasatin haastattelussa.

Jesse Joensuu iski ratkaisun

Minsk sai heti kolmannen erän alkuun Pulkkisen toivomaa ylivoimaa, kun Karl Stollery sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Jokerit selvitti oman alivoimansa ja pääsi pelamaan heti perään itse ylivoimalla ja jälleen heilui minskiläisten maaliverkko. Tällä kertaa siitä vastasi Joensuu, joka pääsi laukomaan painavan vedon sinisen alta. Jhonas Enrothilla ei ollut siinä mitään mahdollisuuksia torjua sitä.

Khenkel toi minskiläiset viitisen minuuttia myöhemmin jälleen kahden maalin päähän, kun mies yllätti kaamean maskin takana olleen Kalninsin. Maskissa oli omia ja vastustajia sen verran paljon, että latvialaismaalivahti ei varmasti nähnyt tuossa tilanteessa yhtään mitään.

Pari ja puoli minuuttia ennen loppua Marko Anttila ja Mika Niemi pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Niemen laukaus osui kuitenkin vain tolppaan.

Loppuhetkillä Kostitsynin veljeksillä keitti yli ja molemmat lähti ennenaikaisesti suihkuun, ensin lähti Sergei ja hetken kuluttua hänelle teki seuraa Andrei.

– Tänään oli aika isoja liiketiloja edelliseen peliin verrattuna. Viimeksi meni kuusi omiin, joten tämä oli, jos ei nyt ihan kasvojen pesu, niin huomattava parannus kuitenkin, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki paalutti Viasatin haastattelussa.

Maalit:

1.56 1-0 Sakari Manninen (Victor Lööv, Tomi Mäki)
3.56 1-1 Dmitri Buinitsky
7.28 2-1 Mäki (Steve Moses, Manninen)
17.59 3-1 John Norman
19.57 3-2 Kristian Khenkel ((Andrei Kostitsyn)
30.23 4-2 Norman (Brian O’Neill, Alex Grant) yv
44.30 5-2 Jesse Joensuu (O’Neill) yv
49.01 5-3 Khenkel (Kostitsyn)

Torjunnat:

Janis Kalnins: 9+7+11 = 27

Mihail Karnaukhov: 11+ – + – = 11
Jhonas Enroth (20.00): – +15+11 = 22

Jäähyt:

Jokerit: 5×2 min

Dynamo Minsk: 7×2 min + Sergei ja Andrei Kostitsyn 10 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi