Jokerien huima putki jatkuu edelleen – Zapolskille seuraennätys

Jokerit nappasi tiistaina jo 15. peräkkäisen voittonsa, kun Hartwall Arenalla kaatui itäisen konferenssin kärkijoukkue Ak Bars Kazan luvuin 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). Ottelussa oli kaksi Jokeri-sankaria ylitse muiden ja he olivat maalivahti Ryan Zapolski sekä tehot 1+1 kirjannut Marko Anttila.

Jokerit aloitti maalitehtailun reilun seitsemän minuutin jälkeen, kun Matt Gilroy pääsi tykittämään ylivoimalla vastakiekkoon ja Emil Garipov oli tuon kudin edessä voimaton. Jäähypenkkiä tuon maalin aikana kulutti Kazanin kanadalaishyökkääjä Rob Klinkhammer.

Narripaidat tuplasi maalitilinsä nelisen minuuttia myöhemmin, kun Antti Pihlström viimeisteli paluukiekosta. Marko Anttilan vedon Garipov tuossa vaiheessa vielä torjui, mutta Pihlströmin jatkon edessä mies olikin siis jo voimaton.

Garipov oli erässä täystyöllistetty kahdellatoista torjunnallaan, kun virkaveli Ryan Zapolski selvisi kahdella kopilla.

– Meiltä ihan hyvä erä, voitimme kaksinkamppailut. Tekeminen on nyt helppoa, kun kaikilla on itseluottamus korkealla. Ei se maalinteko mitään helppoa ole, mutta nyt sattui menemään rysty sisään, sanaili Pihlström Viaplayn erätaukohaastattelussa.

Ryan Zapolskille Jokerien nollaputkiennätys

Toisessa erässä ensimmäinen todella huippuluokan maalipaikka näki päivänvalon erän viidennellä minuutilla, kun Eeli Tolvanen luisteli kiekon perään ja syötti maalille Brian O’Neillille, mutta tuon tilanteen Garipov pystyi torjumaan.

Erässä ei lopultakaan tehty yhtään maalia ja tämä merkitsi sitä, että Zapolskin nollaputki on jo huikeat 234,46 minuuttia. Tuo on myös Jokerien seuraennätys, sillä entinen oli Tim Thomasin nimissä ja se oli 228,41 minuuttia.

– Olemme olleet köysissä aika vahvasti. Jokerit painostaa todella kovaa. Nyt meidän pitää vain panostaa kolmannessa erässä työntekoon ja pelata paremmin viisikkona, totesi Kazanin Atte Ohtamaa Viaplayn haastattelussa.

Ratkaisu lähti Marko Anttilan mailasta

Kazan pääsi pelaamaan ylivoimaa kolmannen erän seitsemännellä minuutilla, mutta tuon Jokerit kesti. Muutama minuutti tuosta ja Zapolskin nollaputki päättyi, kun Jiri Sekac napautti maalin kulmalta kavennusmaalin. Nollaputken pituudeksi jäi näin ollen 245,36 minuuttia.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Anttila otti sankarin viittaa harteilleen pamauttamalla todellisen kanuunan b-pisteen kaarelta etuyläkulmaan. Garipov ei todellakaan ehtinyt edes kissaa sanomaan, kun Lempäälän jätin veto oli maalissa

Jokerit nappasi näin jo 15. peräkkäisen voittonsa ja tämän voiton arvoa nostaa se, että nyt oli ottavana osapuolena itäisen konferenssin kärkijoukkue. Helsinkiläisten urakka ei helpotu, sillä lauantaina joukkue matkaa Pietariin SKA:n vieraaksi.

– Eka erä oli meiltä huikeeta peliä. En muista, että koska oma joukkueeni olisi pelannut noin hyvin. Me tarvitsemme kaikkia miehiä kauden aikana. Pelaajat nauttii juuri nyt pelaamisesta. Voittaminen on mukavaa, sanaili Jokerivalmentaja Jukka Jalonen Viaplayn haastattelussa.

Maalit:

7.05 1-0 Matt Gilroy (Peter Regin, Nicklas Jensen) yv
11.03 2-0 Antti Pihlström (Marko Anttila)
50.50 2-1 Jiri Sekac (Anton Lander)
56.25 3-1 Anttila (Mika Niemi, Jesper B. Jensen)

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 2+10+15 = 27
Emil Garipov: 12+15+5 = 32

Jäähyt:

Jokerit: 4×2 min
Ak Bars Kazan: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 106

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi