Jokereille kolmas peräkkäinen tappio – Nigel Dawes illan ratkaisija

Jokerien tuska jatkuu, sillä keskiviikkona joukkue hävisi Hartwall Arenalla Barys Astanalle luvuin 2-3 ja (0-0, 1-2, 1-0, 0-1). Astanan kolmesta maalista kaksi teki maalipörssin kärkimies Nigel Dawes.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Nigel Dawesin hankkima kahden minuutin rangaistus erän kolmannella minuutilla, mutta Jokerit ei siis pystynyt hyödyntämään tuota erikoistilannettaan.

Erä oli lievää Jokerien hallintaa, sillä Ryan Zapolskilla oli 12 torjuntaa, kun virkaveli Sergei Kudryavtsev joutui puuttumaan pelin kulkuun 16 kertaa.

Tolvasen ruoska puhui jälleen – Astana kuitenkin meni ohi

Barys Astana sai mahdollisuutensa toisen erän viidennellä minuutilla, kun John Norman sai helsinkiläisjoukkueen ensimmäisen rangaistuksen. Jokerit kuitenkin selvitti tuon ja otti sen jälkeen pientä otetta. Ottelun maalitili saatiin auki erän 13. minuutilla ja tuo Jokerien ylivoimaosuma oli joukkueelle melko tyypillinen, sillä Sami Lepistö pyöritti peliä viivalla syöttäen b-pisteelle ja sieltä Eeli Tolvanen tulitti kiekon verkkoon.

Erän viimeisen vitosen aikana vieraat tuli rinnalle ja menivät myös ohi, kun ensin Artyom Likhotnikov purjehti läpi koko kentän laukoi puolustajan jaloista ohi hölmistyneen Zapolskin. Tuo maali oli myös Likhotnikovin KHL-uran ensimmäinen. Pari minuuttia tuosta ja oli Dawesin vuoro pujotella ohi Jokeripuolustuksen ja siirsi tuon päätteeksi vielä kiekon Zapolskin taakse.

Brian O’Neill pelasti Jokerit

Kolmannen erän ekaa vitosta hallitsi Jokerit hyvällä liikkeellään ja taisi Barys Astana myös jo vähän keskittyä puolustamiseen. Kympin jälkeen Zapolskilla oli vain yksi torjunta, kun Kudryavtsev puolestaan oli napannut jo yhdeksän koppia.

Jokerit puski myös toisen kympin päätään seinään ja näytti jo siltä, että kolme pistettä lähtisi Astanaan. Mutta niin kauan on toivoa, kun aikaa on jäljellä. Ottelua oli jäljellä vain 18 sekuntia, kun Peter Regin kiersi maalin takaa ja Brian O’Neill napautti kiekon etukulmasta verkkoon. Näin mentiin siis jatkoajalle.

Maalikuningas Dawes lannisti Jokerit

Jatkoajalla Tolvasella oli heti alkuun megaluokan paikka ratkaista peli, mutta Kudyavtsev pelasti tilanteen. Homma ratkesi jatkoajan kolmannella minuutilla, kun KHL:n maalipörssin kärkimies Dawes iski voiton vieraille. Maali oli Dawesille jo kauden numero 24.

– Oli vähän nihkee alku, mutta parannettiin loppua kohden. No piste tuli, mutta tappiot tuottaa aina päänvaivaa ja se aiheuttaa tietysti pohdittavaa, sanaili Jokeri-luotsi Jukka Jalonen.

Maalit:

32.05 1-0 Eeli Tolvanen (Sami Lepistö) yv
35.33 1-1 Artyom Likhotnikov (Darren Dietz)
37.30 1-2 Nigel Dawes (Linden Vey)
59.42 2-2 Brian O’Neill (Peter Regin, Nicklas Jensen) im
2.43 Dawes (Dietz)

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 12+8+5+4 = 29
Sergei Kudyavtsev: 16+9+21+1 = 47

Jäähyt:

Jokerit: 3×2 min
Barys Astana: 3×2 min

Yleisöä:

9 175

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi