Jokereille kauden ensimmäinen tappio – Patrik Hersley sivalsi jatkoajalla

Jokerit kärsi keskiviikkona kauden ensimmäisen tappionsa, kun SKA kaatoi helsinkiläiset Pietarin Jääpalatsissa maalein 4-3 ja (1-1, 2-1, 0-1, 1-0).

Avauserää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Andrei Kuzmenko pääsi lähietäisyydeltä uhittelemaan Janis Kalninsia. Latvialaismaalivahti pystyi kuitenkin nollaamaan SKA-hyökkääjän. Tilanne sai alkunsa Jokeri-puolustuksen huonosta oman pään avauksesta.

Avausmaali nähtiin vajaa viisi minuuttia ennen erätaukoa, ja siitä vastasi Nikolai Prokhorkin, joka pujotteli b-pisteeltä maalille ja tuikkasi kiekon Kalninsin ohi takakulmaan. Hetki tuosta ja SKA:n Vladislav Gavrikoville tuomittiin kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Gavrikov ei ehtinyt istua boksissa kuin kuusi sekuntia, kun kiekko oli Igor Shestyorkinin selän takana. Sami Lepistön laukaus siniviivalta painui ohi, mutta ponnahti päätylaudoituksesta maalin kulmalle, ja sieltä Pekka Jormakka ohjasi kiekon verkkoon.

– Kaveri tuli tosi kovaa ja jouduimme puolustamaan melkein puolen erää, no onneksi saimme tuohon loppuun tärkeän maalin, Jormakka totesi Viasatin erätaukohaastattelussa.

SKA iski Jokerien virheistä

Toista erää ehdittiin pelata ainoastaan puolitoista minuuttia, kun SKA siirtyi uudelleen johtoon. Maalista vastasi Artjom Zub, jonka kova kuti vastakiekkoon painui vastustamattomasti Kalninsin selän taakse. Jokerit tuli taas nopeasti tasoihin ja tälläkin kertaa ylivoimalla. Nicklas Jensen laukoi kiekon verkkoon saatuaan hienon poikittaissyötön Jormakalta.

Prokhorin vei SKA:n uudelleen johtoon reilu minuutti edellisestä, Prokhorin nappasi irtokiekon keskialueella painaen läpiajoon ja sijoitti kiekon Kalninsin hanskan puolelta verkkoon. Maalin jälkeen Jokerit sai jälleen uudelleen juonesta ja saipa joukkue kiekon kertaalleen myös verkkoon. Tuo osuma kuitenkin hylättiin, sillä Mika Niemi ohjasi sen jalallaan maaliin.

Pelillisesti erä Jokerien, sillä Kalnins torjui erässä neljä kertaa, kun taas Shestyorkin napsi peräti 13 koppia, mutta maalit kuitenkin ratkaisevat ja ne meni SKA:lle 2-1.

Sakari Manninen – Janis Kalnins

Päätöserän alkuun Jokerit tappoi onnistuneesti Sami Lepistön kampituksesta saaman kaksiminuuttisen ja sen jälkeen joukkue vyörytti hyökkäyksiä kohti SKA:n puolustusaluetta, mutta pietarilaiset kestivät.

Erän toisella kympillä SKA oli pyörittänyt peliä Jokerialueella pari minuuttia, mutta sitten Sakari Manninen pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Manninen päätti hyökkäyksen tiukkaan rannariin b-pisteeltä ja se painui Shestyorkinin taakse.

Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, mutta lähellä oli, sillä kertaalleen Kalnins nollasi Prokhorkinin. Näin edessä oli Jokerien kauden ensimmäinen jatkoaika.

Jokerit pyöritti jatkoajalla ensimmäiset kaksi minuuttia aivan mielinmäärin, mutta maalia joukkue ei pystynyt tekemään. Parhaasta paikasta vastasi Jormakka, joka pääsi laukomaan melko vapaasti. Tuon jälkeen helsinkiläisille tuomittiin jäähy väärästä vaihdosta ja sen aikana SKA:n Patrik Hersley pamautti voittomaalin.