Jokereille kauden ensimmäinen kotitappio – Sudnitsin oli vieraiden maalilla lähes maaginen

Lokomotiv Jaroslav aiheutti Jokereille kauden ensimmäisen kotitappion numeroin 4-3 (3-1, 1-2, 0-0). Jokerit hallitsi peliä laukauksien perusteella, mutta Alexander Sudnitsin oli Jaroslavin maalilla todella hyvä.

Jokerit sai ekaan kymppiin kylmää kyytiä ja osansa tuohon oli joukkueelle vihelletyt kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensimmäistä jäähyä oli jäljellä yhdeksän sekuntia, kun Brandon Kozun kuittasi johtomaalin maalin kulmalta. Pari minuuttia myöhemmin Petri Kontiola tuplasi Jaroslavin johdon. Tuon maalin syntyhetkellä Jokerit oli ollut täysilukuisena kymmenen sekuntia.

Jokerit kuittasi kavennusmaalin pelatessa omaa ylivoimaansa erän puolivälin tienoilla. Maalista vastasi Nicklas Jensen komean laitanousunsa jälkeen. Jokerit laittoi jo ennen tuota maalia kiekon verkkoon, mutta tuomaristo vihelsi tilanteesta korkean mailan.

Jaroslav lisäsi johtoaan, kun Staffan Kronwall antoi ranteensa puhua Kontiolan poikittaissyötön saatuaan. Tuossakin tilanteessa Lokomotiv pelasi ylivoimaa.

Ryan Zapolski ehti kiekon tielle kahdeksan kertaa ja virkaveli Alexander Sudnitsin selvisi kuudella.

– Oli vähän erikoinen erä, kun tuomaritkin oli meitä vastaan. Ei tässä mitään hätää ole, kunhan saadaan vähän paremmin jalkaa liikkeelle, totesi Masi Marjamäki Viasatin erätaukohaastattelussa.

Tolvasen koppimaalilla iholle

Toista erää ehdittiin pelata vain 48 sekuntia, kun verkko heilui jo neljännen kerran Zapolskin selän takana. Tuosta osumasta vastasi Pavel Kraskovsky. Jokeripuolustus oli tuossa tilanteessa ihan pihalla.

Maalin jälkeen Jokerit jäähyili oikein urakalla, kun vuorolla boksissa istuivat Jesse Joensuu, Jesper B. Jensen ja John Norman. Jensen ja Norman saivat kaikenlisäksi yhtäaikaiset kaksiminuuttiset. Tuosta kurimuksestaan Jokerit kuitenkin selvisi.

Alivoiman jälkeen Jokerit loi pari hyvää tekopaikkaa, mutta Sudnitsin napsi todella tärkeitä torjuntoja. Tuonkin jälkeen Jokerit järjesti todellista rumputulta kohti Lokomotivin maalia, mutta verkko ei vain heilunut.

Upposihan se kiekko verkkoon, kun tarpeeksi kauan sai yrittää. Norman kauhoi pari ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Sami Lepistön laukauksen Sudnitsinin selän taakse. Pari minuuttia tuosta, kun erää oli kymmenen sekuntia jäljellä, niin Eeli Tolvanen toi Jokerit koppimaalilla iholle ja peli oli taas ihan uusi.

– Istuimme toisessa erässä ihan liikaa jäähyllä ja sieltä ottelua ei voiteta, totesi Brandon Kozun Viasatin haastattelussa

Jotain tuosta Kozunin mainitsemasta jäähysumasta kertoo se, että Sudnitsin torjui peräti 22 kertaa, kun Zapolskille koppeja kertyi seitsemän.

Jaroslavin puolustus piti

Jokereilta tippui kokoonpanosta ennen kolmatta erää kapteeni Peter Regin ja näin 13. hyökkääjä Tomi Mäki pääsi tositoimiin.

Jokerit painoi jälleen väellä ja voimalla kohti Lokomotivin maalia, mutta verkko Sudnitsinin takana pysyi tässä erässä kuin noiduttuna. Venäläisvahti ehti kiekon tielle 13 kertaa, kun taas Zapolski selvisi kuudella kopilla.

Kotitappio oli helsinkiläisjoukkue helsinkiläisjoukkueelle ensimmäinen kuluvalla kaudelle ja edellisen kerran joukkue on hävinnyt Hartwall Arenalla 250 päivää sitten.

– Homma jäi tänään maalista kiinni. Tuli kolme jäähyä ja kolme maalia omiin, joten siitä on vaikea lähteä nousemaan. Kolmannessa erässä meillä oli paikkoja, mutta sisään ei mennyt, totesi vähäsanainen Jokeriluotsi Jukka Jalonen Viasatin haastattelussa.

Maalit:

6.30 0-1 Brandon Kozun (Alexander Kadeykin, Staffan Kronwall) yv2
8.29 0-2 Petri Kontiola (Kadeykin, Kozun)
10.02 1-2 Nicklas Jensen yv
18.58 1-3 Staffan Kronwall (Petri Kontiola)
20.48 1-4 Pavel Kraskovsky (Jegor Korshkov, Alexander Polunin)
37.24 2-4 John Norman (Sami Lepistö, Olli Palola) yv
39.50 3-4 Eeli Tolvanen (Lepistö) yv2

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 8+7+6 = 21
Alexander Sudnitsin: 6+22+13 = 41

Jäähyt:

Jokerit: 6×2 min
Lokomotiv Jaroslav: 7×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi