Jokereiden kuljetukset hoituvat ammattimaisesti – Valmentajilla suuri vastuu rasituksen ja levon yhteensovittamisesta

Lauri Marjamäen ja Jokerien tiet erkanevat.

Lauri Marjamäen aikakausi Jokereiden peräsimessä on tähän asti ollut liki voitosta voittoon marssimista, vaikka muutamia tappioita on matkan varrelle ehtinyt tulemaan. Vielä viime kaudella Leijonia luotsannut valmentaja on kotiutunut KHL:ään hyvin.

– Täällä on vaan vahvistunut se usko, että se pelillinen vaste on tosi kova, Marjamäki totesi.

Yllätyksiä ei sinänsä ole miehelle eteen tullut, mutta positiivisesti hän on ottanut vastaan sen, kuinka hommat ovat toimineet Jokereiden organisaatiossa.

– Tuolla kun matkustetaan, niin kuinka hienosti tässä organisaatiossa on asiat hoidettu. Mennään pelin jälkeen lentoasemalle ja 40 minuuttia siitä, niin Finnair on ilmassa jo. Sama kone ja kaikki on viimeisen päälle. Henkilökunta on suomalainen ja kuinka he elävät siinä, niin se tuntuu tosi hienolta, Marjamäki kiitteli.

– Kuitenkin se koti siitä omasta lentokoneesta ja kaikki on niin kuin tip top, niin ei tarvitse keskittyä muuhun kuin itse asiaan ja niin sen pitääkin olla. Ei se aina itsestään selvää ole, mutta täällä Jokereissa se on hoidettu kyllä hienosti.

KHL:ssä etäisyydet eri pelipaikkoihin ovat pitkiä, joka heijastuu myös joukkueen kaikkeen tekemiseen. Aina joukkue ei pääse inhimilliseen aikaan lepäämään ja sillä taas on vaikutusta seuraavan päivän tekemiseen.

– Tuolla Minsk-Pietari-Podolski- reissu, niin aina me oltiin puoli neljä seuraavalla paikkakunnalla. Joka toinen yö menee aina niin sanotusti huonoon rytmiin, Marjamäki totesi.

Jokereissa levon ja rasituksen rytmityksen kanssa yritetään olla hereillä ja kotona harjoitukset alkavat tuntia myöhemmin kuin reissussa ollessa. Myös muun kuormituksen kanssa Marjamäen mukaan ollaan tarkkoina. Erityisesti pitkät matkat ja rasitukset tuovat haasteita valmennukselle.

– Ehkä se siihen suunnitteluun. Ollaan yritetty koko vuosi jo valmiiksi suunnitella, että ymmärretään, joskus voi käydä valmentajakin sillä tavalla, kun tulet jostain pari kovaa viikkoa ja sitten on yksi peli kotona, niin ajattelet että nyt saa treenata. Silloin ei saa treenata.

– Sillä tavalla se täytyy suunnitella tosi hyvin, että se harjoituksen rasitus ja se ärsyke ei ole koko ajan samaa luokkaa, vaan sitä pystyy muuttelemaan. Se kaksi kovaa viikkoa on ihan maksimi ja sitten pitää jostain saada happea, että taas jaksaa ja silloin sitä kehitystäkin voi tapahtua, Marjamäki tiesi.

Ennen lauantain SKA- peliä Jokereilla on ollut nyt miltei viikon mittainen tauko pelaamisesta. Joukkue on saanut palautettua energiatasot, mikäli Marjamäki tiimeineen on osannut viikon harjoitusohjelman laatia siten, että lepoakin on tullut. Jokerit-SKA alkaa Hartwall Arenalla kello 16.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 624

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi