Johansson laukoi Suomen finaaliin – “Surkein välierämme”

Suomi lunasti finaalipaikan tiukan 3-2- kamppailun jälkeen Tshekkiä vastaan. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisillä hetkillä, kun Sami Johansson tälläsi pelivälineen Lukas Bauerin selän taakse. Tshekillä oli vielä sekunti ennen loppua paikkansa, mutta viimeinen laukaus meni ohi maalin.

– Tatu (Väänänen) laittoi hyvän syötön ja katsoin, että pakki meni peitolle, luuli vetäväni suoraan syötöstä. Taisin ottaa siinä pienen vastaliikkeen ja pakista irti. Hyvä, että sain pallon maalille asti ja meni maaliin, Johansson kertasi osumaansa.

Voitosta huolimatta tyytymättömyyttä joukkueen sisällä tuntui olevan pelaamiseen ja samaa varmasti ajattelee moni peliä katsonutkin. Suomi ei ollut Tshekkiä vastaan tänään parhaimmillaan ja parannettavaa jäi.

– Ensimmäinen kymppi oli hyvää, mutta sen jälkeen oli heikko esitys. Ei oikein lähtenyt, olimme jotenkin telineissä. Peli ei oikein onnistunut keneltäkään. Onneksi voitettiin, mutta tämä oli yksi surkeimmista peleistä, minkä olemme välierissä pelanneet, Suomen joukkueen puolustaja Lauri Stenfors kiteytti.

Bauerin loukkaantuminen käänsi momentumin Tshekille

Ensimmäinen kymmenen minuuttia Suomi sai pyöritettyä peliä ja sai palloa lähellekin Tshekin maalia. Sen jälkeen tshekkiläisten maalivahti Bauer loukkasi hieman itseään, kun Suomen pelaaja työnnettiin hänen päällensä. Bauer huilaili tovin aikaa ja antoi Tshekille hyvän hetken kerätä itseään.

– Pelimiehet siellä penkin takana tiesi, että viiden minuutin paussi siihen, laskee tunteet molemmissa suunnissa. Sen jälkeenhän se vähän kääntyi, Stenfors totesi.

Peli kääntyikin tämän jälkeen Tshekille ja melko pian he onnistuivat iskemään pallon ohi Joonas Kaltiaisen.

– Siitä kaikki kunnia vastustajan veskarille ja valmennusjohdolle. Meillä oli se hyvä humina siinä ja sitten se vähän kuoli. Siinä voi Nykky mennä vähän itseensä, että olisi käskenyt pojat jaloittelemaan. He vähän istahtivat siihen, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky pohti.

– Kuten sanottua, pojat pelasivat tänään hyvin, mutta valmennus ei ihan hereillä ollut, Nykky jatkoi.

Oliko kyseessä sitten taktinen veto Tshekiltä, se jää varmaan ainiaaksi arvoitukseksi, sillä joukkueen päävalmentajana toimiva Petri Kettunen ei ainakaan myöntänyt kyseessä olleen taktinen tauko.

– Ei se kyllä taktinen ollut, jos veskarin päälle ajetaan. Valitettavasti näin kävi, mutta onneksi Bauer on kasassa ja toivottavasti huomenna pystyy pelaamaan.

– Olimme tosiaan viisi minuuttia todella sukkasillaan ja Suomi oli terävänä siinä alussa. Meillä oli omat haasteemme päästä siitä yli, mutta sen jälkeen saatiin homma kasaan ja pelasimme ryhdikästä salibandya. Oli hieno salibandyottelu tänään, Kettunen analysoi.

Suomi kohtaa finaalissa Ruotsin kello 17:30 ja Tshekki saa kello 14:30 alkavassa pronssiottelussa vastaansa Sveitsin.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juha Leskinen ja Ari Arola / IFF

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi