Joensuun Maila avasi kauden voitolla – Kentän rajat meinasivat kadota kesken ottelun

Helsingin Bolt Arenalla nähtiin torstaina hieman erilaisempaa peliä kuin siellä on normaalisti totuttu näkemään. Pelikentän olivat valloittaneet Joensuun Maila ja Pattijoen Urheilijat. Superpesiskausi avattiin tämän ottelun myötä myös Suomen kamaralla.

Ottelu oli hyvin tasaista vääntöä eikä kumpikaan joukkue oikein meinannut saada juoksuja aikaiseksi. Ensimmäinen juoksu nähtiin vasta ensimmäisen jakson neljännen vuoroparin aloittavalla vuorolla, kun Juho Toivola löi ja kotiutti Samuel Tirkkosen.

Omat haasteensa peliin toi pelialusta, joka oli myös normaalista poikkeava. Yleensä pesäpalloa on totuttu pelaamaan erilaisella pelikentällä, mutta tällä kerralla alla oli Bolt Arenan tekonurmi. Lisäksi kentän viivoja jouduttiin uusimaan perunajauhoilla koko ajan, kun ne meinasivat pelin tiimellyksessä häipyä.

– Yksinkertaistimme peliämme jo harjoitusten jälkeen ja vielä pelin aikanakin yksinkertaistimme. Jos olisimme pelanneet kotona, olisimme tulleet monimutkaisemmilla takatilannekuvioilla, mitä nyt tulimme. Pelaajilla ei ole kiinnekohtia täällä, niin kuin olisi ollut kotiareenalla, Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Huotari toteaa.

JoMa saapui Helsinkiin jo keskiviikkona ja joukkue harjoitteli aamupäivällä Bolt Arenalla. Myös Pattijoki lähti liikkeelle jo keskiviikkona, mutta saapuivat Helsinkiin vasta torstaina.

– Lähdettiin eilen tiputtelemaan, mutta emme käyneet tänään harjoittelemassa, vaan halusimme hieman katkaista sitä matkaa. Hieman oli vaikutusta normaaleihin valmistautumiseen, joka näkyikin, kun alkoi sataa, Pattijoen pelinjohtaja Perttu Westersund kertoo.

Vaikuttiko se sitten ottelun lopputulokseen, että Joensuun Maila oli harjoitellut, sitä ei varmaksi voi sanoa. Todennäköisesti JoMa siitä kuitenkin hyötyi ja toisella jaksolla sitten hyöty tuli kahden juoksun verran Pattijoen yhtä juoksua vastaan.

Yleisö Bolt Arenalle oli saapunut 886 katsojaa, joka on enemmän kuin esimerkiksi Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan otteluissa. Tapahtumana pesäpallo-ottelun tuominen Helsinkiin on hyvä ajatus, sillä silloin lajia pystytään esittelemään myös heille, jotka eivät sijaintinsa vuoksi ole kovin paljoa pesäpalloa nähneet, ei välttämättä edes koskaan livenä.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi