Jere Karjalainen johdatti Lukon ilotulitusta

Kolme peliä kotoaan putkeen voittanut SaiPa saapui Raumalle.

Kolme peräkkäistä kotipeliään voittanut SaiPa kohtasi Raumalla liian kovan vastuksen, sillä Lukko oli kotijäällään parempi maalein 6-2 (3-1, 2-1, 1-0). Jere Karjalainen tykitti raumalaisten maaleista kolme.

– Tänään saimme vastaamme ennakkoluulottoman ja hyvässä henkisessä tilassa olvevan SaiPan. Hyvän alun jälkeen toisessa erässä meidän fokus hieman karkasi. Maalinteossakin alkaa ketsuppipullo vähitellen aukenevan ja se miellyttää valmennusta, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Lukko siirtyi johtoon kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Anrei Hakulinen kaivoi maalinedustalla kiekon verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Tarmo Reunanen upotti todella tarkan siniviivalaukauksen aivan yläkylmaan. Raumalaisjoukkue iski kiekon kolmannen kerran Niclas Westerholmin selän taakse kolmisen minuuttia ennen taukoa, kun Jere Karjalainen laukoi etukulmaan. Ville Meskanen rikkoi SaiPan kuparisen minuutti ja kuusi sekuntia ennen erätaukoa rangaistuslaukauksesta.

Toista erää oli pelattu pari minuuttia, kun Gabriel Fontaine ohjasi Thomas Gregoiren laukauksen verkkoon. SaiPa tuli uudelleen kahden maalin päähän puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Gustav Olhaver pääsi laukomaan lähes tyhjiin. Erään tuli sähköä yhdentoista peliminuutin jälkeen, kun Valtteri Lipiäinen taklasi kyynärpäällä Gregoirea laidan läheisyydessä. Lappeenrantalaishyökkääjä selvisi tuosta tilanteesta kuitenkin kahden minuutin rangaistuksella.

Jere Karjalaiselle hattu

SaiPa pääsi kolmannen erän toisella minuutilla ylivoimalla, mutta tuon aikana lappeenrantalaiset eivät saaneet laukaustakaan kohti Artjom Zagidulinin vartioimaa maalia. Jere Karjalainen viimeisteli hattutempun tyhjään lappeenrantalaismaaliin, kun erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia.

– Lukko oli tänään juuri niin vahva kuin odotimme. Ei meille ole aikaisemmin tuollaisia maaleja tehty. Emme todellakaan pystyneet vastaamaan Lukon peliin. Hieman saimme toisessa erässä juonesta, mutta vain hieman. Oppia tänään tosin saimme. Lukko oli tänään selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, totesi SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen.

Maalit:

6.37 1-0 Anrei Hakulinen (Niclas Almari, Julius Mattila)
11.35 2-0 Tarmo Reunanen (Niklas Ylitalo, Kim Nieminen)
16.43 3-0 Jere Karjalainen (Mattila, Hakulinen)
18.54 3-1 Ville Meskanen rl
21.47 4-1 Gabriel Fontaine (Thomas Gregoire, Henri Ikonen)
23.17 4-2 Gustav Olhaver (Jaedon Descheneau, Seamus Donohue)
38.51 5-2 Karjalainen (Gregoire, Almari)
51.12 6-2 Karjalainen (Hakulinen, Matthew Abt) tm

Artjom Zagidulin: 7+8+7 = 22
Niclas Westerholm: 6+9+13 = 28

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
SaiPa: 1×2 min

Yleisöä:

2 841

Illan toinen peli:

Kärpät – Ilves 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi