Jättiyllätys: Saksa jäi alkulohkoon

Saksa hävisi lohko B:n päätöskamppailussa Etelä-Korealle 0-2 (0-0). Tappio tiesi sitä, että Saksa jäi alkulohkonsa viimeiseksi ja ulos jatkopeleistä ensimmäistä kertaa mm-kisojen 84-vuotisen historian aikana. Lohkon toisessa pelissä Ruotsi voitti Meksiko ja samalla sinikeltaiset marssi lohkovoittoon.

Vajaan kahdenkympin jälkeen Manuel Neuerille oli tulla kallis virhe, sillä mies rähmäsi pallon vaparin jälkeen, mutta korealaishyökkääjä ei pystynyt hyödyntämään tilannetta.

Ensimmäisellä neljävitosella pallonhallinta Saksalla 76 prosenttisesti ja laukaukset puolestaan meni siten, että saksalaiset laukoivat kahdeksan kertaan, kun taas Etelä-Korean kutien määrä oli viisi. Maalia kohti Saksa ampui kahdesti ja Korean vastaavasti kerran.

Toista puoliaikaa oli pelattu parisen minuuttia, kun Leon Goretzka pääsi puskemaan vitosen alueelta, mutta Hyun-woo Cho venyi hienoon torjuntaan. ‘Saksa ei onnistunut paikoistaan tekemään maalia, mutta Etelä-Korea iski kahdesti erotuomarin antamalla lisäajalla.

Ensin korealaisista osui Young-Gwon Kim ja hetki myöhemmin Heung-Min Son, näin Saksa jää alkulohkonsa viimeiseksi ja jää alkulohkoon ensimmäistä kertaa mm-kisojen 84-vuotisen historian aikana. Samalla Saksa on kolmas hallitseva maailmanmestari, joka kokee tämän kohtalon. Ennen saksalaisia tuon ovat tehneet Ranska 2002, Italia 2010 ja Espanja 2014.

Maalit:

90+2 1-0 Young-Gwon Kim
90+6 2-0 Heung-Min Son (Se-Jong Ju)

Kokoonpanot:

Etelä-Korea: H. W Cho | C. Hong, Y-G Kim, Y-S Yun, Lee Yong | S. Moon (69. S-j Ju), H-S Jang, W. Jung, J. Lee | H-M Son, J-C Koo (56. H-c Hwang)

Saksa: Neuer | Hector (78. Brandt), Hummels, Süle, Kimmich | Kroos, Khedira (58. Gomez) | Reus, Özil, Goretzka (63. Müller) | Werner

Meksiko – Ruotsi

Ottelussa tehtiin mm-kisahistoriaa, sillä Jesus Gallardo sai varoituksen vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Puolisen tuntia oli pelattu, kun pallo osui rangaistusalueella Javier “Chicharito” Hernandezin käteen. Tuomari ei videotarkastuksen jälkeen kuitenkaan viheltänyt rankkaria Ruotsille.

Meksko hallitsi ensimmäistä puoliaikaa 64 prosenttisesti ja laukauksia he saivat aikaan kymmenen, mutta niistä meni vain yksi kohti maalia. Ruotsi puolestaan laukoi yhdeksän kertaa ja kahdesti kohti maalia.

Ruotsi murskasi Meksikon toisella jaksolla tehden kolme maalia. Ensin sinikeltaisilta osui Ludwig Augustinsson. Ruotsalaisten johdon tuplasi Andreas Granqvist, onnistui pilkulta. Loppunumerot syntyi, kun Meksikon Edson Alvarez laittoi pallon omaan maaliin