Jatkosopimuksen naisleijoniin saanut Mustosen povaa menestystä kotikisoista

Jääkiekon naisten MM-kisat Espoossa lähenevät päivä päivältä. Pitkästä aikaa pelattaviin kotikisoihin on valmistauduttu Pasi Mustosen johdolla, Mustosen, joka on valmentanut naisten maajoukkuetta jo vuodesta 2014 lähtien ja pesti jatkuu aina vuoteen 2022 saakka.

– Erittäin hienot on fiilikset, kun saan jatkaa tämän erittäin upean joukkueen kanssa, Mustonen fiilisteli jatkosopimustaan.

Mustosen sopimuksen jatkosta ilmoitettiin Leijonalounaalla maanantaina, jolloin julkistettiin myös Euro Hockey Tourin finaaleihin lähtevä joukkue. Pestin jatkuminen tietää Mustoselle sitä, että hän pääsee valmentamaan naisten joukkuetta myös seuraavissa Pekingin olympialaisissa vuonna 2022.

– Onhan se tietenkin valmentajana upeata tehdä toinen olympiaprojekti Pekingiin saakka. Kyllä ne sellaisia valmentajauran kohokohtia on ne olympialaiset. Sitten tällaisten pitkien projektien tekeminen, kun edellistä tehtiin 900 päivää, niin nyt tätä voidaan teoriassa tehdä yhtä pitkä pätkä, kun kotikisat on ensin siivottu alta, Mustonen mietti.

Naisten MM-kisat tullaan pelaamaan Espoossa huhtikuun loppupuolella ja niitä varten joukkuetta on rakennettu tarkasti. Mustonen vaikuttaa olevan suhteellisen tyytyväinen joukkueeseen, joka mahdollisesti tulee olemaan kasassa kisoissa.

– Hyvä kutina on niistä kotikisoista. Totta kai tärkeätä olisi se, että säästyisimme loukkaantumisilta, koska meillä ei ole 50-60 pelaajan poolia, josta voi vaan valita. Pikkuisen tarvitaan tuuriakin, että saadaan kaikki mukaan, ketä ollaan kaavailtukin, niin kyllä meillä mielestäni on Suomen lätkämaajoukkueiden historian paras joukkue kotikisoissa, Mustonen lupasi.

– Sellainen kutina on, että jotain hyvää on syntymässä.

Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä, vaikka runkopelaajien osalta jotain pieniä vammoja on, mutta niiden ei Mustosen mukaan pitäisi vaikuttaa MM-kisoissa pelaamiseen. Muutamia pitkäaikaisloukkaantumisia taas on sellaisten pelaajien keskuudessa, jotka olisivat taistelleet paikasta MM-kisoissa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Mustonen vaatii: Sukupuoli ei saa määrätä tuen määrää

Views: 302

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi