Lukon voittoputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi

Kivikylän Areenan lehtereillä ei ole yleisöä, mutta Raumam Boja ovat kuitenkin hengessä mukana.

Äijänsuon torstai-illlassa kohtasivat viiden ottelun voittoputkessa seilaava Lukko ja kolme voittoa napsinut Tampereen Ilves. Lukko jatkoi edelleen putkeaan, sillä ottelu päättyi raumalaisille maalein 4-3 ja (0-0, 1-2, 2-1, 1-0).

– Oli vaikea ensimmäinen erä. Hävittiin ihan liikaa kaksinkamppailuja, mutta Zagidullin kesti hyvin. Kolmannessa erässä usko oli loppuun asti kova ja saatiin vielä myös extrapinna, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserään ei merkattu yhtään tilastomerkintää, mutta ei kaksikymppinen silti mitenkään tylsää kiekkoilua ollut, sillä Artjom Zagidullin Lukko-maalilla torjui kymmenen kertaa ja tamperelaisten Vadim Zherenkolle koppeja kertyi yhdeksän.

Miro Markkulan vuoro napauttaa liigauransa ensimmäinen

Lukko joutui heti toisen erän alkuhetkillä alivoimalle, mutta tuon Vili Saarijärven saaman kampitusjäähyn joukkue vielä selvitti, mutta vajaa minuutti jäähyn päättymisestä Antti Saarelan laukaus b-pisteiden välistä yllätti Zagidullinin. Lukko kuittasi kuitkin nopeasti, sillä vain minuutti ja kolme sekuntia myöhemmin Miro Markkula löi pelin uudelleen tasoihin. Maali 20-vuotiaan Markkulan liigauran ensimmäinen.

– Hyppäsin vaihdosta kentälle ja sain Skaldolta (Pavol Skalicky) hyvän syötön. Tällä kertaa se myös upposi. Tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, totesi Markkula.

Ilves siirtyi uudelleen johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelaamatta 44 sekuntia. Maalista vatasi Panu Mieho, joka pääsi laukomaan vapaasti b-pisteiden välistä. Maali haiskahti paitsiolta, mutta tilanteessa taidettiin vedota uuteen kolmeulotteiseen paitsioon.

Lukko kahden maalin takaa rinnalle

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Aleksi Elorinne vei Ilveksen nopean vastahyökkäyksen jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle. Kolmisen minuuttia myöhemmin Sebastian Repo yllätti nopealla kääntölaukauksellaan Zherenkon.

Erää oli jäljellä nelisen minuuttia, kun Harri Kainulainen laukoi ylivoimalla sisäkaarelta pelin tasoihin. Kainulaiselle osuma oli kauden ensimmäinen ja sen jälkeen pelissä ei verkko enää heilunut, joten edessä oli jatkoaika.

Repo ratkaisi ottelun Lukolle, kun jatkoaikaa oli jäljellä 49 sekuntia. Ennen ratkaisuosumaa sekä Zagidullin että Zherenko ottivat muutaman ison torjunnan.

– Onnittelut Lukolle. Oli kovavauhtinen peli ja pelattiin myös hyvää Ilves-kiekkoa. Enemmänkin oli pinnoja tarjolla eli vähän harmittaa, totesi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Maalit:

24.21 0-1 Antti Saarela (Juuso Pulli, Jarkko Parikka)
25.24 1-1 Miro Markkula (Pavol Skalicky, Julius Mattila)
39.16 1-2 Panu Mieho (Nicholas Babtiste, Balazs Sebok)
44.21 1-3 Aleksi Elorinne ( Mieho, Sebok)
47.40 2-3 Sebastian Repo (Anrei Hakulinen)
55.54 3-3 Harri Kainulainen (Thomas Gregoire, Hakulinen) yv
64.11 4-3 Repo (Gregoire, Michael Haga)

Torjunnat:

Artjom Zagidullin: 10+12+6+2 = 30
Vadim Zherenko: 9+8+7+3 = 27

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
Ilves: 2×2 min

Ei katsojia

Kierroksen muut ottelut:

TPS – Ässät 2-3 vl (0-0, 2-0, 0-2, 0-1)
HPK – Kärpät 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Sport – HIFK 1-4 (0-3, 0-1, 0-0)
Jukurit – JYP 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
KooKoo – Tappara 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
SaiPa – Pelicans 2-3 vl (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi