Janette Lepistö murjoi Feran

Rauman Fera sai kylmää kyytiä Topteam-Areenalla vierailleelta Lapuan Virkiältä, sillä ottelu meni lapualaisille puhtaasti jaksoin 0-2 (1-3, 1-7). Kentän ylivoimainen kuningatar oli seitsemän kertaa kotiuksissaan onnistunut superjokeri Janette Lepistö.

Ensimmäisen jakson onnistumiset Lepistölle tuli toisen ja kolmannen tasoittavalla, ja kotiin noilla lyönneillä kirmaisivat Syrjälän sisarukset Sanni ja Silja. Jakson avausjuoksu syntyi ensimmäisen tasoittavalla, kun Silja Syrjälä ehti kotiin harhaheitolla. Feran ainokainen syntyi neljännen aloittavalla, kun Niina Nukarinen kotiutti Miia Tervosen.

– Joukkuetta auttaa se, kun mulle sattuu hyvä päivä. Vaikka peli kulkikin, mutta silti aina löytyy parannettavaa, totesi Lapuan ykköspalkittu Janette Lepistö.

– Ei päästy tänään oikein peliin mukaan ja ihan kuin oltaisiin jossain muualla. Kolmostilanteita oli, mutta ei oikein saatu kotiin, Feran ykköspalkittu Tinja Töyrylä sanoi.

Fera oli todellisessa tivolissa

Toisella jaksolla raumalaisryhmä olikin sitten todellisessa tivolissa, ja sen johtajana toimi kukas muukaan kuin Janette Lepistö, joka löi joukkueensa seitsemästä juoksusta peräti viisi. Lepistön lyönneillä kotiin ehättivät Silja Syrjälä kahdesti, Emmi Viitala, Mirka Rintamäki sekä Sanni Syrjälä.

Feran ainokainen syntyi ensimmäisen tasoittavalla, kun Karoliina Koski löi, ja Niina Nukarinen kipaisi kotiin. Tappio tiesi sitä, että raumalaisryhmä sijoittuu runkosarjassa joko viidenneksi tai kuudenneksi, sijoitus ratkeaa kunhan Kempele on pelannut viimesen ottelunsa ja siinä se kohtaa jumbojoukkue Hyvinkään Tahkon. Kolmen pisteen voitto vie kempeleläiset raumalaisten edelle.

– Hyvä valmistautuminen meiltä ja teimme myös hommamme hyvin hyvää kotijoukkuetta vastaan. Sisäpeli oli tänään varsinkin erinomaista, sillä vain yhdessä sisävuorossa jäimme ilman juoksua. Hieman huonomman jakson jälkeen olemme nyt saaneet kolmessa viimeisessä pelissämme täyden pistepotin, Lapuan pelinjohtaja Tomi Niskanen sanaili.

– Jostain syystä emme olleet tänään läsnä pelissä. Tänään tuli niin paljon räpylävirheitä, että en muista moista. Mutta kokonaisuudessa tästä kaudesta, niin olen todella ylpeä tuosta nuoresta joukkueesta, joka pelasi todella upean runkosarjan, totesi puolestaan Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Palkitut:

Fera:

I: Tinja Töyrylä
II: Miia Tervonen

Lapua:

I: Janette Lepistö
II: Silja Syrjälä

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 339

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi