Jalonen sivalsi toimittajille “Aidan toisella puolella on sellainen asenne”

Kisojen avausottelusta ei tullut Suomelle sellaista, jota kaikki kotisohvilta Nokia Areenan katsomoon saakka olisivat toivoneet. Kisoihin suurena suosikkina lähtenyt Leijonaryhmä kärsi 4-1- tappion Yhdysvalloille.

– Me emme kuvittele, että kävellään yhtään mihinkään. Joku muu voi kuvitella. Meillä ei kertaakaan ole tullut mieleen, että pääsisimme puolivaloilla johonkin peleihin tai muuta. Luulen, että siellä aidan toisella puolella on sellainen asenne, jotta voitetaan kaikki pelit. Meillä ei ole sellaista, emmekä sen takia hävinneet, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

Leijonien ensimmäinen erä oli hyvä ja Suomi sai avausosuman erän loppupuoliskolla, kun Teemu Hartikainen onnistui pistämään kiekon Jere Sallisen ja Sakari Mannisen syötöistä sisään. Se jäikin kotijoukkueen ainoaksi osumaksi ottelussa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja tulimme sillä tavalla peliin kuin haluttiin. Toisessa erässä olimme sitten vaikeuksissa heidän paineensa alla eikä saatu kiekollista peliä käyntiin. Jouduttiin puskemaan ja viettämään aika paljon aikaa omissa. Toisaalta taas, me selvisimme siitä. Ei peli siihen erään ratkennut, Jalonen pohti.

Hyökkäyspeli oli tehotonta

Suomella oli ottelussa paikkansa, sillä joukkue onnistui luomaan useammankin maalipaikan. Useampi sellainen tilanne tuli vastaan, että edessä olisi ollut tyhjä maali. Tällä kertaa kiekkoa ei sinne saatu kuitenkaan pelattua.

– Kyllähän meidän hyökkäämisemme oli tänään aika tehotonta. Parikymmentä paikkaa ja yksi maali. Ei sillä yhtään kovaa jääkiekko-ottelua voiteta, Jalonen tiesi.

Ottelussa suurin muutos tapahtui ensimmäisen ja toisen erän välillä. Avauserässä peli näytti olevan hyvin Suomen näpeissä eikä Yhdysvallat näyttänyt sellaiselta, että taistelisi kovin suuresti voitosta ottelussa. Erätauolla asiat kuitenkin muuttuivat.

– Jenkit paransi tosi paljon siinä. Pelasimme hyvän ensimmäisen erän ja ehkä ajateltiin, että pelaamme tällä tavalla loppupelin. Ei siinä tarvitse kuin pikkuisen ottaa jalkaa kaasulta, niin noin käy. Yhdysvallat pelasi hyvin. Muutamia pieniä nyansseja on, mitä voidaan varmasti parantaa, päästään paremmin taas peliin, Hartikainen mietti.

“Iso voitto meille”

Yhdysvalloille avausottelun voiton merkitys oli suuri. Etukäteen monessa mediassa on puhuttu heillä olevan historian huonoin joukkue. Listaa jos katsoo, löytyy sieltä kumminkin 12 NHL-pelaajaa. Yksi heistä on Pittsburgh Penguinsin Drew O’Connor, joka ratkaisi ottelun amerikkalaisille maalilla ja syötöllä.

– Tämä oli iso voitto meille. Aina sitä haluaa voittaa sen ensimmäisen pelin ja senkin takia tämä oli meille hyvä voitto, etenkin kun Suomi voitti viime vuonna, O’Connor kertoi.

Suomen pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue kohtaa iltapelissä Saksan. Yhdysvalloilla on huomenna lepopäivä ja pelit jatkuvat vasta sunnuntain aamupäivän ottelussa Unkaria vastaan.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi