Jalonen jakoi kehuja Lundellille – “Himo tehdä maaleja ja olla niissä mukana”

Suomi nappasi voiton Saksasta 2-1 ja ottelun suurin sankari oli molemmissa maaleissa mukana ollut joukkueen kuopus Anton Lundell. Näytöt mahdolliselle tulevalle päävalmentajalleen Ville Peltoselle oli hienot, mikäli miehen ura HIFK:ssa jatkuu, mutta tyytyväisyyttään hykerteli myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Lunkka on tehokas, todella nälkäinen hyökkäyssuuntaan. Sellainen himo tehdä maaleja ja olla niissä mukana, Jalonen kehui.

Parantamisen varaakin Jalonen nuoren pelaajan otteista löytää.

– Kokonaisvaltaisessa pelissä puolustamisessa haahuilee vielä siellä sun täällä, mutta yritys on kova ja liikkuu todella hyvin. Juuri se, mikä meiltä vähän puuttuu, kyky tehdä maaleja, haistella ja nuuskia niitä, sitä kyllä löytyy Lunkalta, Jalonen totesi.

Kokonaisuutena lehdistötilaisuudessa nähtiin tyytyväisen oloinen päävalmentaja, kun joukkue varmisti paikkansa puolivälierissä.

– Olen kyllä tyytyväinen meidän joukkueemme pelaamiseen tänään. Ei me paljoa paikkoja Saksalle annettu. Ei niitä paljon meilläkään ollut, vaikka peliä hallittiinkin. Saksa puolustaa keskustaa sen verran hyvin, että ei sinne oikein tahdo päästä. Tänään pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu. Ei ollut heikkoja lenkkejä, oli vain vahvoja lenkkejä, Jalonen paalutti.

Suomen pelit jatkuvat huomenna sunnuntaina, kun vastaan luistelee isäntämaa Latvia. Leijonilla Latvian lisäksi on jäljellä vielä alkusarjan päättävä ottelu Kanadaa vastaan. Viiden ottelun jälkeen Suomi johtaa B-lohkoa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi