Jääpallon Bandyliigassa kuohuu: Videotutkintapyynnön maksu myöhässä – pelaajalle neljän ottelun pelikielto

Botnia ja Veiterä kohtasivat toisensa loppiaisena. Veiterä vei ottelun nimiinsä 6-2. Botnia sai ottelussa jobinpostia, kun venäläispelaaja Artem Lapshin loukkasi itsensä niin, että joidenkin tietojen mukaan kausi olisi ohitse.

Lapshinin loukkaantumisesta lähti vyörymään jälleen näytelmä, jotka tuntuvat olevan jääpallossa hyvin yleisiä tänä päivänä. Botnia merkitsi pöytäkirjaan, että he varaavat oikeuden tehdä videotarkistuspyynnön. Pyynnön, jonka hinta on 100 euroa ja se on maksettava tietyssä ajassa. Pyyntö tehtiin, mutta maksua ei Jääpalloliiton tilille määrätyssä ajassa tullut.

– Käsittelymaksu on tullut liiton tilille myöhässä, Jääpalloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Saukkonen vahvisti Sportin Maailmalle.

Tapausta ei alun perin alettu käsittelemään videotuomarin toimesta, kuten sääntöjen mukaan kuuluukin mennä, koska maksu on tullut perille myöhässä. Tässä vaiheessa asiaan puuttuu Jääpalloliiton liittohallitus. Liittohallitus teki päätöksen, jolla ei ole tukea säännöistä, tapaus lähetettiin kurinpitovaliokunnalle käsiteltäväksi.

– Katsomme kyseessä olleen Force majoure- tilanteen ja otimme tapauksen käsittelyyn, liittohallituksen jäsen Markus Saukkonen tiedotti.

Liiton säännöissä selkeästi sanotaan, että maksu on suoritettava 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä ja seuroille lähteneessä ohjeistuksessa sanotaan, että 24 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Sportin Maailman saamien tietojen mukaan maksu olisi maksettu vasta tiistaina.

– Katsoimme tilanteen olevan poikkeuksellinen loukkaantumisen vakavuudesta johtuen, joten kaikkien osapuolten kannalta on parempi käsitellä asia kuin jättää se käsittelemättä, Saukkonen totesi.

Käsittelemällä tapauksen, liitto teki vaarallisen ennakkotapauksen, jonka perusteella annetuilla rajoilla ei ole merkitystä. Vai millainen syy tarvitaan, että maksun myöhästyminen ei estä käsittelyä, kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Saukkonen?

– Tämä tarkastellaan varmaankin tapauskohtaisesti. Nytkin kilpailusäännöissä puhutaan maksusta 48 tunnin kuluessa ja seuroille lähteneessä ohjeessa 24 tunnin. Valitettavasti meillä ei riitä tekijöitä kaiken materiaalin yhdenmukaistamiseksi ja vanhentuneen tiedon päivittämiseksi, Saukkonen kiteytti.

Lapshinia tilanteessa ajanut Veiterän Pyry Kunnas sai tilanteesta kurinpitovaliokunnalta neljän ottelun mittaisen pelikiellon. Sportin Maailman saamien tietojen Kunnakselta ja Veiterältä pyydettiin vastinepyynnöt. Tuomio ei Sportin Maailman saamien tietojen mukaan ole riemunkiljahduksia herättänyt Lappeenrannan suunnalla.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi