Jääpalloliiton kurinpitäjä vastaa: “Seuroilla oli mahdollisuus tulla kuulluksi”

Sportin Maailma uutisoi viime viikolla, että HIFK ja Narukerä olivat tuohtuneita Jääpalloliiton kurinpidon tekemään ratkaisuun rangaista pelaajiaan Tommi Niittylää ja Timo Niemeä. Niittylä ja Niemi ottivat yhteen 30. joulukuuta pelatussa Bandyliigan ottelussa ja heille tuomittiin siitä nahinasta kahden ottelun pelikiellot. Kumpaakaan osapuolta ei kuultu ennen tuomion antamista eikä vastinetta pyydetty.

– Heillä oli mahdollisuus (tulla kuulluksi), jota eivät käyttäneet, kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Saukkonen totesi.

Saukkonen viittaa lausunnollaan siihen, että Bandyliigan seurat ovat tehneet yhteisen päätöksen, että alle kolmen ottelun pelikielloissa ei tarvitse pyytää vastinetta. Näin ollen kurinpitovaliokunta pystyi tekemään päätöksen ilman seurojen antamaan vastinetta.

– Kurinpitovaliokunnalle tulee automaattisesti erotuomarin raportti ottelusta. Sen jälkeen soitan vielä erotuomarille ja käyn asian vielä hänen kanssaan läpi varmistaakseni, että olemme kurinpitovaliokunnassa ymmärtäneet asian oikein, Saukkonen selvensi kurinpitomenettelyä.

– Mikäli tulossa on vähintään kolmen ottelun mittainen pelikielto, pyydän lisälausunnon molemmilta seuroilta. Mahdollisten lausuntojen jälkeen teemme asiasta päätöksen.

Sportin Maailman tekemien selvittelyjen perusteella kaikki seurat eivät ole olleet sen takana, että vastinepyyntöjä ei tulisi pyytää. Selvittelyjen perusteella ainakin HIFK on jättänyt pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Mikko Saarisalo

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi