Italia pilkuilla finaaliin

Italia on toinen EM-kisojen finaalijoukkueista, sillä se voitti tiistaina Webley’llä Espanja rangaistuspotkukilpailuun edenneessä ottelussa 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 4-2). Italia kohtaa sunnuntaina voittajan ottelusta Englanti – Tanska.

Neljävitosen alkuminuuteilla Italialla oli kaksi nopeaa vastahyökkäykstä, mutta kumpikin päättyi paitsioon. Muuten jakson hallinta oli selvästi Espanjalla, sillä pallonhallinta oli La Rojalla 62-prosenttisesti ja maalipaikat kirjattiin puolestaa 5-0.

Peliä oli tahkottu tunti, kun Federico Chiesa kierteinen laukaus upposi takakulmaan. Reilu kymppi ennen täyttä aikaa Alvaro Morata pääsi topparien välistä nokikkain Gianluigi Donnarumman kanssa laukoen pallon alakulmaan. Nuo jäivät lukemiksi myös 90 minuutin jälkeen, joten edessä oli jatko-ottelu.

Jatko-ottelussa Donnarumma ja Unai Simon venyivät muutamaan pelastukseen ja pitivät maalinsa puhtaana. Näin edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Italia vei rankkarit 4-2 ja pelaa sunnuntaisessa finaalissa.

Maalit:

60. 1-0 Federico Chiesa
80. 1-1 Alvaro Morata (Dani Olmo)

Kokoonpanot:

Italia: Donnarumma | Emerson (74. Toloi), Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo | Barella (85. Locatelli), Jorginho, Verratti (73. Pessina)| Insigne (85. Beratti), Immobile (62. Berardi), Chiesa (107. Bernardeschi)

Espanja: Simon | Alba, Laporte, Garcia (109. P. Torres), Azpilicueta (85. Llorente) | Pedri, Busquets (106. Thiago), Koke (70. Rodri) | Oyarzabal (70. Moreno), Olmo, F. Torres (62. Morata)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 71

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi