Ilves otti rutiinivoiton Sportista

Ilves voitti maanantai-illan ainoassa liigakamppailussa Sportin maalein 5-1 (2-0, 1-0, 2-1). Tamperelaisten tehomiehinä kunnostautuivat Les Lancaster 2+1, Otto Latvala 2+0 sekä Aku Räty 1+1.

– Hyvin saatiin maaleja tänään ja pelattiin suhteellisen fiksusti. Tärkeät kolme pistettä saatiin.On ollut vähän ruuti märkää, mutta nyt sain hyvän tarjoilun toiseen aaltoon ja siitä oli hyvä vetää, totesi Otto Latvala CMorella.

Melkoisen muodonmuutoksen viikonlopun aikana kokenut Vaasan Sport matkasi maanantaina Ilveksen vieraaksi Nokia Arenalle. Björklöveniin siirtyvä kultakypärä Axel Holmström tosin oli vielä Ilvestä vastaan vaasalaisjoukkueen kokoonpanossa, mutta muut eivät. Sportin seurajohto kertoi “tyhjennysmyynnin” syyksi sen, että mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat jo menneet. Joukkueella on tosin vielä jäljellä 12 peliä ja eroa pudotuspeliviivaan on yhdeksän pistettä. Kaikenlisäksi HPK ja Jukurit ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän.

– Joukkue ei ole missään nimessä sitä mieltä, että mahdollisuudet olisivat menneet. Tehdään vain parhaamme ja katsotaan, että mihin se riittää, totesi vaasalaisten kokenein pelaaja Janne Keränen CMorella.

Ilves aloitti kovaa, sillä ottelua pelattu vain kuusi ja puoli minuuttia, kun tamperelaiset johtivat jo 2-0. Joukkueen maaleista vastasivat Otto Latvala ja Aku Räty. Ilveksellä oli paikat useampaankin maaliin, mutta Rasmus Reijola oli jatkossa ohittamaton. Sport pääsi erän lopulla ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut.

Toista erää oli pelattu, Viljami Nieminen pääsi Alex Holmströmin tarjoilusta nokikkain Jakub Malekin kanssa, mutta nuoren miehen viimeistely ei onnistunut. Ilves iski 43 sekuntia myöhemmin, kun Balazs Sebok nosti kiekon verkkoon Les Lancasterin esityöstä. Erän maalit jäivät tuohon yhteen, mutta Sport oli muuten totaalisesti jyrän alla, sillä Reijolalle kertyi 14 torjuntaa, kun taas Malek selvisi neljällä.

Otto Latvala teki illan ja kauden toisen maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Latvalan laukaus lähti lähes samoilta jalansijoilta kuin ensimmäisessä erässäkin ja tälläkin kertaa kiekko sujahti yläkulmaan. Nelisen minuuttia myöhemmin Les Lancasterin ruoska puhui ylivoimalla ja kiekko sujahti alakulmaan. Heti seuraavassa kuitenkin Janne Keränen laukoi kiekon suoraan syötöstä alakulmaan ja näin siis myös Sport sai kuparisensa rikki. Tämän tappion myötä vaasalaiset saanevat luultavasti sanoa lopulliset hyvästit pudotuspelihaaveille.

Maalit:

3.28 1-0 Otto Latvala (Aku Räty, Tuomas Salmela)
6.32 2-0 Räty (Petri Kontiola, Lancaster)
20.58 3-0 Balazs Sebok (Lancaster, Eemeli Suomi)
44.39 4-0 Latvala (Eetu Päkkilä, Leo Lööf)
48.06 5-0 Lancaster (Matias Mäntykivi, Eetu Tuulola) yv
48.40 5-1 Janne Keränen (Teemu Väyrynen, Bine Masic)

Torjunnat:

Jakub Malek: 4+4+3 = 11
Rasmus Reijola: 5+14+11 = 30

Jäähyt:

Ilves: 1×2 min
Sport: 2×2 min

Yleisöä_

6 302

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 27

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi