Ilveksen vuoro kurittaa Kärppiä päätöserässä – Balazs Sebok tehoili

Maanantainen Ilveksen ja Kärppien välinen ottelu muistutti todella paljon lauantaista Lukon ja Kärppien vastaavaa, sillä molemmissa painettiin kaksi erää maaleitta. Kolmas erä oli sitten silkkaa Ilveksen pyöritystä, sillä tamperelaiset latoivat kiekon neljä kertaa oululaismaaliin. Balazs Sebok merkkautti itselleen kolme (1+2) tehopistettä

Erän puolivälissä Nicholas Babtiste pääsi läpiajoon, mutta Stanislav Galimov onnistui nollaamaan kanadalaishyökkääjän yrityksen. Reilu minuutti ennen erätaukoa Babtiste riisti kiekon keskialueella päästen toistamiseen karkuun puolustukselta, mutta silläkin kertaa Galimov veti pidemmän korren. Kummallakin joukkueella oli erässä yksi tulokseton ylivoimapeli.

Ilvekseltä lähes sarjatulta

Ilves pääsi toisen erän seitsemännellä minuutilla pelamaan 35 sekuntia viidellä kolmea vastaan, mutta tuokaan ei tuottanut tamperelaisille tulosta. Erää oli pelattu nelisentoista minuuttia, kun Matias Mäntykivi pääsi nokikkain Galimovin kanssa, mutta jälleen kerran venäläismaalivahti veti pidemmän korren. Toisessa erässä Vadim Zherenko Ilves-maalilla oli lähes työtön, sillä torjuntoja miehelle kertyi vain kaksi. Galimov olikin sitten toisessa päädyssä täystyöllistetty 12 torjunnalla.

Kärppien puolustus reikäjuustoa

Kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Juuso Pulli vei Ilveksen ylivoimahyökkäyksen päätteksi johtoon. Tamperelaisryhmä oli tullut hetki aiemmin täysilukuiseksi. Kaksi minuuttia myöhemmin Babtiste oli ottelussa jo kolmannen kerran nokikkain Galimovin ja nyt ei venäläismaalivahdille jäänyt mitään mahdollisuuksia. Babtisten maalista meni taas pari minuuttia, kun Eemeli Suomi törkkäsi kiekon maaliviivan oikealle puolelle.

Neljä puoli minuuttia ennen loppua Balazs Sebok jatkoi oululaisten kurittamista laukomalla kiekon ensimmäistä kertaa maalille vaihdetun Joel Blomqvistin selän taakse.

– Maistuu todella hyvälle, sillä on se aina hieno tehdä maali ja nostaa kädet kattoon. Olen nauttinut joka päivästä tässä seurassa, totesi Pulli CMorella.

Maalit:

47.55 1-0 Juuso Pulli (Petri Kontiola, Balazs Sebok)
49.56 2-0 Nicholas Babtiste (Sebok, Aleksi Elorinne)
52.04 3-0 Eemeli Suomi (Joona Ikonen)
56.33 4-0 Sebok (Panu Mieho, Pulli)

Torjunnat:

Vadim Zherenko: 6+2+4 = 12
Stanislav Galimov: 11+12+4 = 27
Joel Blomqvist (52.04): – + – +4 = 4

Jäähyt:

Ilves: 2×2 min
Kärpät: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 46

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi