Huuhkajille tuikitärkeä voitto Astanan huutomyrskyssä

Huuhkajien matka Kazakstanin Astanaan ei ollut jokaisen pelaajan osalta aivan helppo. Peli oli kautta linjan tiukkaa ja varovaista, sillä molemmat välttivät virheitä. Suomi pelastui Oliver Antmanin osumalla ja näin Huuhkajat otti kolme pistettä matkaan mukaan maalein 0-1 (0-0).

– Totesin ennen peliä, että tää peli vaatii meiltä kovaa henkistä kanttia. Pystyimme pelaamaan aika hyvin suunnitelman mukaan. Onneksi saimme tuon maalin. Täältä on nyt lähteä kotiin ja kohti Tanska-matsia, josta tulee vieläkin kovempi koitos, paalutti päävalmentaja Markku Kanerva.

Ensimmäistä neljävitonen oli edennyt 37. minuutille, kun Suomi sai pallon verkkoon, mutta videotarkastuksen tuo osuma hylättiin, sillä pallo oli käynyt ennen keskitystä päätyrajan väärällä puolella.

– Ihan ok peliä meiltä, mutta hieman tuli keskialueella liian helppoja pallonmenetyksiä, niistä pitää päästä eroon ja huolellisuutta maalintekoon, totesi Mika Nurmela Yle Urheilulla.

Ottelu oli edennyt 78. minuutille, kun Benjamin Källman syötti Oliver Antmanille linjan taakse ja “kultakenkä”-Antman laukoi pallon varmasti takakulmaan. Tilanteessa sen ensimmäisen syötön antoi antoi Glen Kamara.

– Oli todella tiukka matsi ja meillä oli muutama paikka jo ennen, mutta onneksi tuohon tuli sitten tuo todella iso paikka, totesi Antman Yle Urheilulla.

Maali:

78. 0-1 Oliver Antman (Benjamin Källman)

Kokoonpanot:

Kazakstan: Shatskiy | Alip, Marochkin, Bystrov | Vorogovskiy (82. Dosmagambetov), Darabayev (67. Orozov), Tagybergen, Skvortsov (87. Tapalov) | Kuat, Aymbetov (46. Samorodov), Zaynutdinov (82. Chesnokov)

Suomi: Hradecky | Niskanen, Jensen, Ivanov, Hoskonen, Alho | Kairinen, Schüller (68. Kamara), Antman (85. Taylor) | Pukki (68. Källman), Pohjanpalo

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi