Huuhkajilla synkkä ilta Zenicassa – Kisapaikka on silti omissa käsissä

Huuhkajilta mahalasku Zenicassa. (Kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Bosnia-Hertsegovina murskasi Suomen Zenicassa peräti 4-1 (2-1). Tappiosta huolimatta kaikki on vielä Huuhkajien omissa käsissä.

– Täytyy sanoa, että Bosnia oli hyvällä jalalla liikkeellä. Heidän voitto oli siis täysin ansaittu. Onneksi kaikki on edelleen omissa käsissä, totesi Markku Kanerva.

Ottelun alku oli selvää isäntien hallintaa ja sen seurauksena avausmaali nähtiin 29. minuutilla. Maalista vastasi kymmenisen minuuttia aiemmin kentälle tullut Izet Hajrovic. Seitsemisen minuuttia myöhemmin Bosnialle tuomittiin rangaistuspotku ja Miralem Pjanic laukoi pallon varmasti Lukas Hradeckyn ulottumattomiin.

Tuomittu rankkari oli hieman kyseenalainen, sillä tilanteessa pallo osui Pyry Soirin rintaan.Huuhkajat ovat nyt kärsineet kahdessa peräkkäisessä pelissä epäselvistä rankkarivihellyksestä, jokohan seuraavissa karsinnoissa olisi videotarkistukset käytössä.

– Pitää käydä läpi perusasioita kuten yksi vastaan yksi -pelaamista, ja siitä sitten jatketaan toiselle puoliajalle, totesi valmentaja Mika Nurmela.

Pjanic niittasi ottelun

Toisen neljävitosen alussa Hradecky venyi vapaapotkutilanteessa huippupelastukseen torjuen pallon yläkulmasta sivurajaheitoksi. Vajaan tunnin pelin jälkeen Huuhkajilla oli panikki omalla alueella. Tuon tilanteen päätteeksi Pjanic laukoi illan toisellaan tilanteeksi jo 3-0.

Seuraava sekoilu oli vajaan 70 minuutin jälkeen, ja tuon tilanteen päätti maaliin Armin Hodžic. Huuhkajat saivat hieman lohtua 79. minuutilla, kun pitkän tauon jälkeen maajoukkueessa esiintynyt Joel Pohjanpalo rikkoi Ibrahim Sehicin nollan.

Tappiosta huolimatta kaikki on vielä Huuhkajien omissa käsissä, sillä tiistaina Turussa vastaan asettuu Armenia ja sitten marraskuussa puolestaan Helsingissä joukkue kohtaa jalkapallokääpiö Liechtensteinin. Voitot noista niin se unelma arvokisapaikasta on totta.

– Maali lämmittää. Ekan puoliajan jälkeen piti luonnollisesti satsata hyökkäykseen. Olimme tänään huonoja, totesi Pohjanpalo.

Maalit:

29. 1-0 Izet Hajrovic (Zoran Kvržic)
37. 2-0 Miralem Pjanic (rp)
58. 3-0 Pjanic (Gojko Cimirot)
70. 4-0 Armin Hodžic
79. 4-1 Joel Pohjanpalo

Kokoonpanot:

Bosnia-Hertsegovina: Šehic | Kolašinac, Bicakcic, Kovacevic, Kvržic | Cimirot, Pjanic (76.. Krunic), Saric (70. Jajalo) | Gojak, Hodžic, Višca (18. Hajrovic)

Suomi: Hradecky | Uronen, Arajuuri (31. S. Väisänen), Toivio, Raitala | Soiri (46. Pohjanpalo), Kamara, Sparv (71. Kauko), Lod | Pukki, Tuominen

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi