Huuhkajien kärsivällisyys riitti kolmeen pisteeseen

Suomi voitti lauantaina Olympiastadionilla pelatussa MM-karsintaottelussa Kazakstanin Joel Pohjanpalon maalilla 1-0 (0-0). Huuhkajat oli kokon ottelun ajan lievästi hallitseva osapuoli.

– Tänään otettiin todella tärkeät kolme pinnaa. Oltiin kärsivällisiä ja jaksettiin painaa, totesi tyytyväinen päävalmentaja Markku Kanerva.

Avausneljävitosella pääsi sekä Onni Valakari että Robert Taylor laukomaan paristakympistä, mutta tulisista vedoista huolimatta Igor Shatskyn maali pysyi koskemattomana. Taylorin ja Valakarin lisäksi myös Teemu Pukki pääsi kokeilemaan kaukolaukausta, mutta hänen yrityksensä painui hieman tolpan väärälle puolelle. Kazakstanilla oli muutama vaarallinen erikoistilanne, mutta Huuhkaja-puolustus ja Lukas Hradecky selvisivät.

Toisen puoliajan ensimmäinen todellinen huippupaikka siunaantui Kazakstanille, kun Yan Vorogovsky laukoi kovaa paristakympistä, mutta Hradecky sai tuon torjuttua kulmapotkuksi. Puoliaikaa oli pelattu noin kymppi, kun Suomi tuli nopeasti oikealta, mutta tälläkin kertaa Shatsky torjui Valakarin yrityksen ja hetki myöhemmin Pukin yritys päätyi tolppaan. Tunti oli pelattu, kun Jere Uronen keskitti vasemmalta boksiin ja siellä Joel Pohjanpalo nousi korkeimmalla puskien pallon yläkulmaan.

– Ihan huikee tunnelma. Sain hyvän pallon siihen keskelle ja suuntasin maalille ja sinnehän pallo upposi. Kazakstanista huomasi, että halusivat täältä pisteen, totesi Pohjanpalo

Loppuhetkillä Kazakstan hieman kovensi otteitaan, sillä ainakin Pohjanpalo, Nikolai Alho ja Fredrik Jensen saivat maistaa kertaa kovaa taklausta.

– Ei ollut helppo paikka meille, sillä tiesimme, että tästä piti ottaa kolme pistettä. Mielestäni ansaittu voitto meille, totesi Valakari Viaplaylla.

Maali:

62. 1-0 Joel Pohjanpalo (Jere Uronen)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | O’Shaughnessy, Arajuuri, L. Väisänen | Uronen, Taylor (78. Kairinen), Schüller (90+2 Sparv), Valakari (78. Nissilä), Alho | Pukki (90+2 Forss), Pohjanpalo (80. Jensen)

Kazakstan: Shatsky | Alip, Erlanov, Manochkin | Taykenov (72. Kuat), Orazov (63. Tagybergen), Tapalov, Vorogovsky | Aimbetov (72. Shushenachev), Tattybajev (63. Vasiljev), Zhukov (81. Zharynbetov)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi