Huuhkajat voittoon Teemu Pukin maalilla

Huuhkajat aloitti lauantaina Nations League taipaleensa kohtaamalla Unkarin Tampereella. Suomi Voitti kamppailun lukemin 1-0. Huuhkajien osumasta vastasi todella hienon ottelun pelannut Teemu Pukki. Suomi pelasi todella aktiivisen ottelun ja Unkari oli välillä hätää kärsimässä, vaikka joukkue hallitsikin ensimmäisen puoliajan loppua.

Suomi aloitti ottelun ryminällä. Varsinkin Teemu Pukki aiheutti Unkarin puolustukselle ongelmia. Pukin uurastus tuottikin tulosta 7 minuutin kohdalla, kun hän sai vapauttavan syötön keskialueella ja lähti nousemaan kovalla vauhdilla kohti Unkarin maalia. Vieraiden maalilla torjunut Péter Gulácsi oli voimaton Pukin laukauksen edessä.

Vieraat saivat ottelun haltuunsa, kun pelikellossa oli noin 25 minuuttia. Huuhkajat joutui melkoisen paineen alle, eikä pelin avaamisesta meinannut tulla mitään. Ottelun alussa nähty isäntien aktiivisuus oli poissa. Onneksi Huuhkajat kesti kovan paineen ja pääsi tauolle 1-0 johdossa

Huuhkajat otti ottelun uudelleen haltuunsa toisella puoliajalla ja joukkueen otteissa oli samaa energisyyttä kuin ottelun alussakin. Suomi liikutti palloa vauhdikkaasti, tämä aiheutti Unkarin puolustukselle vaikeuksia, ja Suomella oli muutama maukas maalipaikka, mutta pallo ei maaliin asti mennyt. Vieraiden maalilla häärivät Teemu Pukki ja Jasse Tuominen.

Unkari pääsi yrittämään Suomen puolustuksen ja maalilla torjuneen Lukas Hradeckyn kestävyyttä toisellakin puoliajallakin, mutta vieraiden kokeilut eivät tuottaneet tulosta, suomalaisten puolustus oli rautaa.

Suomella oli lauantain ottelussa monta sankaria, mutta ehkä ne tärkeimmät työmyyrät Pukin Lisäksi olivat Paulus Arajuuri ja Jasse Tuominen. Tuominen hoiti tonttinsa hyökkäyksessä todella hyvin. Hän lähti nousuihin, kun siihen oli paikka. Hänen pelaamisensa antoi Suomelle sopivasti energiaa hyökkäyksiin. Paulus Arajuuri puolusti todella uhrautuvasti. Hän osoitti todellista taistelijan luonnetta, kun hän sai kovan iskun päähänsä ensimmäisen puoliajan lopulla Unkarin kapteenilta Ádám Szalailta. Tästäkin huolimatta Arajuuri jatkoi pelaamista ja hän pelasikin upeasti loppuun asti.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva oli erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

-Tämä oli aikamoinen taistelu ja taistelu vaati veronsa. Kaverit panivat itsensä likoon ja taistelivat isolla sydämellä. Saatiin upea startti tälle kamppanialle, Kanerva iloitsi Viasatin haastattelussa.

Suomi taisteli hienosti. Kentällä nähtiin aktiivinen ja uhrautuva Huuhkajat. Kun joukkue jatkaa samalla asenteella tulevana tiistaina Viroa vastaan, niin lisää pisteitä on tulossa.

Teksti: Juho Kojima

Lähteet: Viasat

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi