Hradeckysta Vuoden urheilija

Uuno-pokaaleista kilpaillaan taas. (Kuva: Urheilugaala / Petri Saarelainen)

Jalkapallon juhlat jatkuivat myös tämän vuoden Urheilugaalassa, sillä viime vuoden tapaan Vuoden urheilijaksi valittiin jalkapalloilija. Tänä vuonna Uuno ojennettiin Bayern Leverkusenissa pelaavalle Huuhkajien maalivahdille Lukas Hradeckylle.

– Mahtavalta tuntuu. Poikkeuksellisena vuotena piti valita vähän vähemmän poikkeuksellisempi urheilija, enkä tarkoita tätä positiivisessa mielessä, Hradecky heittää.

Jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahtina Suomen EM-kisoihin pelanneella Hradeckylla on ollut suuri rooli Huuhkajien menestyksessä. Myös hänen seuransa Bayern Leverkusen, jossa mies on ykköstorjujana, kuuluu Bundesliigan kärkijoukkueisiin.

– Tämä merkitsee isoja asioita. Muistan, kun aloitin urheilemisen Turussa, oli laji mikä tahansa, se palo oli aika kova. En silloin kyllä uskonut, että pääsen näin pitkälle tai voitan tällaisen hienon Uuno-palkinnon, Hradecky pohtii.

Suomen jalkapallomaajoukkue keräsi ison kasan jälleen kerran palkintoja, kuten viime vuonnakin. Vuoden joukkue titteli meni miesten maajoukkueelle, Markku Kanerva valittiin kolmatta kertaa peräkkäin vuoden valmentajaksi ja nyt sitten toista vuotta peräkkäin Vuoden urheilijan titteli meni jalkapalloilijalle, kun viime vuonna Uunon sai kotiinsa Teemu Pukki.

– Tämä oli iso juttu minulle sekä koko jalkapallolle, Hradecky toteaa.

Jalkapallofanit odottavat kisoja jo vesikielellä.

Jalkapallon EM-kisat piti pelata viime kesänä, mutta koronan takia kisat siirtyivät tulevalle kesälle. Moni suomalainen odottaa jo vesikielellä, että pääsisi näkemään Suomen jalkapallon arvokisoissa. Samaa odottavat myös pelaajat.

– Koko ajan isommilla ja isommilla odotuksilla. Se oli kohokohta, joka meiltä viime vuonna vietiin, mutta se ei välttämättä ollut huono asia. Pelattiin erittäin kehittävä vuosi ja saatiin hyviä matseja vyölle. Kuten sanoin, Huuhkajat on sellainen kirja, jossa haluan edelleen pysyä mukana ja jatkaa sen kirjoittamista. Kuka tietää, millaisia, ne seuraavat sivut ja kappaleet tulevat olemaan, Hradecky paalutti.

Parhaillaan Hradecky on Berliinissä, jossa Bayern Leverkusen kohtaa perjantaina Union Berlinin. Vuoden urheilijan tittelin juhliminen jää vähemmäksi, ja hän esittikin toiveen Gaalassa paikalla olleelle ja pystit hakeneelle päävalmentaja Kanervalle toiveen.

– En tiedä onko luottamuksen puutetta vai mitä, kun mulla on vesilasi tässä. Meillä on minibaarit täällä tyhjennetty. Toivottavasti Rive saa palkinnot mukaansa ja pystyy juomaan puolestani yhden oluen siellä, Hradecky toivoi.

Vuoden valmentajaksi valittu Markku Kanerva ei Hradeckyn pyyntöön meinannut oikein lämmetä.

– Eiköhän Luke siellä yhden oluen pysty juomaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Petri Saarelainen, Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi