HK Avtomobilist vei tasaisen kärkiottelun – Jakub Kovarille kauden ensimmäinen nollapeli

Jokerit kärsi perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa, kun toinen tappioton joukkue HK Avtomobilist korjasi potin Hartwall Arenalta maalein 3-0 (0-0, 0-0, 3-0). Jekaterinburgilaisten suurin sankari oli kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Jakub Kovar.

Kärkiottelun ensimmäiset minuutit olivat sen arvolle sopivasti erittäin tasaista pelailua, mutta sitten reilun kahdeksan minuutin Jokerit pääsi ylivoimalle. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tuota erikoistilannettaan, mutta ote pysyi senkin jälkeen narripaidoilla.

Erä oli myös torjuntojen valossa Jokerien hallintaa, sillä Jakub Kovar torjui siinä 13 kertaa, kun taas Ryan Zapolski selvisi kuudella kopilla.

– Ei ole helppoa, kun tulee näinkin pitkän tauon jälkeen takaisin askiin, no luistelin ainakin melkein samaan suuntaan muut. Maalille täytyy vain mennä, totesi Antti Pihlström hymy huulillaan Viasatin haastattelussa.

Tasaista vääntöä

Toisen kaksikymppisen alku oli samantyyppistä kiekkoa kuin ensimmäinenkin eli pienoisessa Jokerien hallinnassa mentiin. Helsinkiläisjoukkue ei kuitenkaan päässyt vieläkään murtamaan HK Avtomobilistin tiivistä puolustusta. Jotain kuitenkin kertoi se, että tuohon kymppiin Zapolskille ei kirjattu yhtään torjuntaa, kun taas Kovar ehti kiekon tielle viisi kertaa.

Heti erän toisen puoliskon aluksi Jokerien Tommi Kivistölle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta, mutta vieraatkaan eivät saaneet tulosta aikaiseksi ensimmäistä ylivoimastaan. Alivoiman jälkeen Jokerit otti taas hallinnan itselleen, mutta Kovar kesti.

– Pääsimme paremmin paikoille kuin ensimmäisessä erässä. Nyt pitää antaa vain Jokereille vain enemmän painetta, totesi HK Avtomobilistin Dan Sexton Viasatin haastattelussa.

HK Avtomobilist osui – Jokerit ei

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun vuorostaan Nicklas Jensenille tuomittiin kaksiminuuttinen kampituksesta, mutta tuonkin alivoiman Zapolski selvitti yhdessä alivoimanelikon avustuksella. Viitisen minuuttia myöhemmin lähti vuorostaan Oliver Lauridsen jäähylle. Tuota alivoimaa Jokerit ei sitten enää kestänyt, sillä Sexton laukoi b-pisteen kaarelta ja Ilja Krikunov ohjasi kiekon verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin Jokerit pääsi vuorostaan ylivoimalle, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta he eivät saaneet kiekkoa Kovarin selän taakse. Seuraavassa ylivoimassa Jokerit oli jo lähellä, sillä Brian O’Neill kilautti kertaalleen ristikkoon ja siitä päätyverkkoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen loppua, kun Stephane Da Costa laukoi kiekon tyhjään maaliin. Puolisen minuuttia tuosta ja Anatoli Golishev toimitti kiekon uudemman kerran tyhjään Jokerimaaliin.

Tappio oli Jokereille kauden ensimmäinen, mutta tälläkin kertaa se tuli hyvän peliesityksen jälkeen, mutta toinen tappioton joukkue eli HK Avtomobilist oli tällä kertaa liian kova helsinkiläisjoukkueelle.

– Kun kaksi laadukasta joukkuetta pelaa keskenään, niin silloinhan on varmasti hienoa kiekkoa. Meillä oli tänään vaikeuksia päästä maalille. Tänään puuttui vähän myös sitä viimeistä puristusta, paalutti Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki Viasatin haastattelussa.