HJK:n Konferenssiliiga-avaus sujui mollivoittoisesti

HJK aloitti torstaina UEFAn uudessa Konferenssiliigassa ja helsinkiläiset pääsivät heti alkuun isännöimään itävaltalaista LASKia. Ottelu oli kuitenkin helsinkiläisille mollivoittoinen, sillä LASK korjasi potin maalein 2-0 (1-0).

– Eka jakso oli heikko, mutta se meni ehkä hermostuneisuuden piikkiin. Toisella puoliajalla saimme ihan riittävästi maalipaikkoja ja niistä olisi pitänyt tehdä, sanaili HJK:n päävalmentaja Toni Koskela Viaplaylla

LASK siirtyi johtoon 17. minuutilla, Dario Marisic ehti ensimmäisenä vapaapotkun jälkeiseen paluupalloon ja painoi pallon vitosen viivalta takakulmaan. HJK oli seuraavat minuutit selvästi ottavana osapuolena, sillä LASKille oli pari hyvää maalipaikkaa johtonsa lisäämiseen. HJK sai 40. minuutilla hienon paikan, kun Lucas Lingman pääsi laukomaan 16-rajalta. Lingmanin veto painui kuitenkin hieman yli Alexander Schlagerin vartioman maalin.

– Me ei päästy alussa ollenkaan kaverin prässin alta pois. Muutamme hieman suunnitelmaa, mutta meidän pitää tehdä maali tai kaksi, totesi HJK-valmentaja Joonas Rantanen Viaplaylla.

HJK painoi, mutta LASK rokotti

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Riku Riski tuli Santeri Väänäsen tilalle. Tuo vaihto piristikin helsinkiläisten peliä selvästi. Klubi painoi toisen puoliajan päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta aina pallon osoite oli kuitenkin joku muu kuin maali.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla, kun vaihtomies Christoph Monschein laukoi pallon noin 17 metristä yläkulmaan. Maalin alusti Sascha Horvath, joka myös tuli vaihdosta kentälle.

– Vastustaja pääsi liian helposti johtoon. Nyt on tappio alla ja se harmittaa, sillä ei näitä lohkopelejä saisi hävitä, paalutti Roope Riski Viaplaylla.

Maalit:

17. 0-1 Dario Maresic (Jan Boller)
89. 0-2 Christoph Monschein (Sascha Horvath)

Kokoonpanot:

HJK: Keto | Murillo (86. Olusanya), O’Shaughnessy, Tenho, Moren | Lingman, Jair, Väänänen (46. Ri. Risku) | Hostikka (72. Browne), Ro. Riski, Valencic

LASK: Schlager | Luckeneder, Maresic (79. Renner), Boller | Potzmann, Michorl, Holland (64. Grgic), Flecker | Goiginger (79. Balic), Karamoko (64. Monschein), Hong (55. Horvath)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi