HIFK:n toimitusjohtaja vaitonainen Liigan suhtautumisesta yhteistyöhön Jokereiden kanssa

Jokerit siirtyi kesällä 2014 pelaamaan KHL-liigaan. Jokereiden siirtyminen sai liigaseurat silloin suuttumaan, kun helsinkiläisseura lähti omille teilleen kertomatta aikeistaan etukäteen muille. Tuon jälkeen liigaseurat tekivät yhteisen päätöksen, että yhteistyötä ei KHL-Jokereiden kanssa tehdä eikä Jokereista kesken kautta hankita pelaajia.

Viime keväänä Ilves lipesi sopimuksesta ja sai 100 000 euron sakot. Nyt HIFK puolestaan tekee Jokereiden kanssa yhteistyötä, kun seurat järjestävät yhdessä ulkoilmaottelun Kaisaniemeen. Miten sitten Liiga suhtautuu, kun HIFK tekee yhteistyötä Jokereiden kanssa?

– Siihen mä en ota kantaa, mutta Liiga pitää tärkeänä, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja ne oli todella iloisia, kun sattui tällainen Suomi 100 ja Liiga pääsee onnittelemaan satavuotiasta itsenäistä Suomea ja kun mukana on vielä tällaisen suurseuran kuin Helsingin IFK:n 120-vuotissyntymäpäivät, niin uskon sen olevan tärkeätä myös Liigan markkinoinnille, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen totesi.

HIFK:lle tapahtuman järjestäminen on myös iso asia eikä toki vähiten siksi, että seuralla tulee tänä vuonna täyteen pyöreitä vuosia. Taloudellisesti tällaisen tapahtuman järjestäminen on toki iso riski, mutta HIFK haluaa sen riskin ottaa, koska seurassa uskotaan sen olevan pidemmällä tähtäimellä sen arvoinen.

– Raha mitä siihen investoidaan ja sitten peleinä sekä tapahtumana se on iso, siinä on korkeat tavoitteet mutta se vaatii sen lisäksi vielä valtavan määrän työtä tältä meidän organisaatiolta ihan normitöiden ohella. Vaatii venymistä, mutta koko organisaatio katsoo sen olevan sen arvoista, Valtanen kiteytti.

HIFK kohtaa Oulun Kärpät Helsingin Kaisaniemessä 5. joulukuuta Helsinki Ice Challenge Kaisaniemi- nimeä kantavassa tapahtumassa. Kolme päivää aikaisemmin Jokerit kohtaa hallitsevan KHL:n mestarin Pietarin SKA:n.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi