HIFK:n Rask tuimana: “Ei tuomarit saa mielivaltaisesti antaa jäähyjä”

HIFK jatkoi kotivoittojen sarjaa kukistamalla TPS:n ottelussa numeroin 2-1. Ottelu oli hyvää jääkiekkoa, jossa pelasi kaksi hyvin pelaavaa joukkuetta. Voitosta käytiin taistelua aina viimeiseen vihellykseen saakka.

– Tiukka taistelu oli tänään. Vähän erikoisia jäähyjä suuntaan jos toiseenkin. Joukkueet ainakin oli korkealla tasolla, en tiedä muista henkilöistä, HIFK:n hyökkääjä Joonas Rask harmitteli.

– Alku oli ehkä vähän heikko meiltä, mutta toiseen erään pystyttiin parantamaan. Toki ne jäähyt sotki siinä ensimmäisessä erässä paljon meitä. Kaiken kaikkiaan tämä oli sellainen taistelupeli meiltä.

Ottelun aikana nähtiin muutamia hieman kyseenalaisiakin vihellyksiä ja linja näytti ailahtelevan hieman pelin edetessä. Yhtenä erikoisuutena oli se, että molemmilta joukkueilta hylättiin maali. Eniten Raskia tuntui korpeavan kuitenkin jäähyt, jotka tulivat nahisteluista.

– Mun mielestä tähän peliin kuuluu pieni tunne ja pieni nahjailu, että kun se kitketään pois, niin ei hyvä, Rask harmitteli.

HIFK sai ottelussa jäähyjä 20 minuutin edestä, kun taas TPS:n saldoksi jäi vain kuusi minuuttia. Välttämättä ottelun tapahtumien valossa näin suurta eroa ei jäähyissä olisi luullut olevan, sillä molemmat joukkueet rikkoivat kyllä yhtä paljon. Illan erikoisuuksina oli se, että parin nahistelun jälkeen vain punaisesta joukkueesta löydettiin syyllinen, ensimmäisessä erässä Joonas Rask ja kolmannessa Micke-Max Åsten.

– Kyllähän siellä nyt saa taistella ja pitääkin taistella. Tuossa lopussakin esimerkiksi Åstenin jäähy, jos hän sanoi vaan vastustajalle että ”taas te hävisitte” ja tuomari pistää kädet lanteille. Ei sekään ihan peliin kuulu, että tuomarit saa mielivaltaisesti antaa jäähyjä, Rask tykitti.

HIFK:n osalta pelit jatkuvat jo lauantaina, kun kilpipaidat matkustavat Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. TPS puolestaan saa levätä tulevan viikonlopun, sillä heidän seuraava ottelunsa on vasta tiistaina, niin ikään Mikkelissä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Jääkiekon SM-Liiga Oy, Joni Hildén

Views: 80

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi