HIFK:n pisteputki venyy entisestään – Roope Taposelle nollapeli

Stadin kingit saapuivat haastamaan Lukkoa torstain ainoassa liigakamppailussa.

HIFK venytti pisteputkensa jo 14 ottelun mittaiseksi, kun joukkue voitti vieraspelissään Lukon maalein 3-0 (1-0, 0-0, 2-0). Helsinkiläisten suurin sankari oli nollapelin torjunut maalivahti Roope Taponen. Torjuntoja Taposelle kertyi kaikkiaan 31.

– Erittäin hankala alku meille. No toinen erä oli hyvä, mutta emme saaneet maalia. HIFK puolusti erittäin hyvin, sillä meillä oli 68 laukausta. Ei ollut meidän päivä, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Ottelua oli pelattu kolme minuuttia, kun Iiro Pakarinen laukoi tolppaan, mutta Kristian Vesalainen kärppänä paikalla ohjaten kiekon Artjom Zagidulinin selän taakse. Lukko onnistui tappamaan erässä kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Lukko pääsi pelaamaan toisen erän alkuun lähes kolme ja puoli minuuttia ylivoimalla, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta Roope Taponen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Erä oli totaalista Lukon hallintaa, sillä Taponen torjui peräti 16 kertaa, kun taas Zagidulin selvisi neljällä kopilla.

Iiro Pakarinen tuplasi helsinkiläisten johdon ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia. Zagidulin tuli pois maaliltaan kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta tuo yritys päättyi siihen, että Eetu Koivistoinen laukoi kiekon tyhjään maaliin. Voitto tiesi sitä, että HIFK:n pisteputki on jo 14 ottelun mittainen.

– Toisessa erässä olimme pahasti jyrän alla, mutta kovalla taistelulla selvisimme siitä. Tänään ratkaisi erikoistilannepelaaminen sekä maalivahtipeli, sanaili HIFK-käskijä Ville Peltonen.

Maalit:

3.04 0-1 Kristian Vesalainen (Iiro Pakarinen, Otso Rantakari)
42.05 0-2 Pakarinen (Rantakari, Victor Berglund) yv
59.41 0-3 Eetu Koivistoinen (Otto Paajanen, Rantakari) tm

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 10+6+5
Roope Taponen: 7+15+10

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min
HIFK: 4×2 min

Yleisöä:

4 023

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi