Lukko parempi Nordenskiöldinkadun taistossa – Kristian Pospisil raumalaissankari

HIFK sai kotiavaukseensa Nordenskiöldinkadun jäähalliin vastaansa hallitsevan mestarin eli Rauman Lukon. Ottelu päättyi vauhdikkaan ja hienon pelin jälkeen Lukon jatkoaikavoittoon maalein 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0).

– Kyllä me tiedostimme tilanteen, että tämä oli HIFK:n ensimmäinen kotiottelu ja loppuunmyyty halli. Peli oli juuri sellainen kuin odotimme vastustaja painestaa molempiin suuntiin ja kääntää hyvin peliä. Meillä oli vähän vaikeuksia oman rytmin kanssa eli koska mennään ja koska pidetään kiekkoa. Meillä on kuitenkin vähän uutta ja nuortakin pakkia joukkueessa. Haaste oli tänään kova ja välillä tuli vääriäkin valintoja. Onneksi tänään selvisimme jäähyistämme. On todella hieno asia, että yleisö on taas hallissa, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Lukon kaksikko Julius Mattila ja Kristian Pospisil pääsivät vastahyökkäykseen ja tuon päätteeksi Pospisil pamautti Mattilan passin verkkoon. Erää oli pelattu 16 ja puoli minuuttia, kun Teemu Tallberg tasoitti pelin ylivoimalla. Tuossa tilanteessa Pavol Skalicky ehti istumaan jäähyaitiossa vain 14 sekuntia.

Erä oli melko tasaista vääntöä, sillä Michael Garteig torjui kymmenen kertaa ja Lassi Lehtinen puolestaan kahdeksan. Lukko pääsi vielä erän lopulla yrittämään ylivoimalla, mutta tuo jäi yritykseksi.

Tallberg tuplasi omansa ja seuransa maalitilin toisen erän kolmannella minuutilla. Tallberg pääsi iskemään nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon Lehtisen taakse. Kolme ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Anrei Hakulinen riisti puolustussinisellä kiekon Rony Ahoselta ja painoi läpiajoon iskien kiekon varmasti Garteigin selän taakse.

Toinen erä oli pelillisesti lievästi HIFK-voittoinen, sillä Garteigille koppeja kertyi seitsemän ja Lehtiselle puolestaan 13. Osan Lehtisen torjuntamäärästä kertoo se, että Lukolle vihellettiin kaksi jäähyä.

Otto Paajanen pääsi laukomaan b-pisteiden välistä kiekon maalin, kun kolmatta erää oli pelattu nelisen minuuttia, mutta tuo maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Tilanteessa Sebastian Dykilla oli kontakti Lehtiseen. Erän ensimmäisen puoliskon aikana Lukko oli aika pahasti lirissä, sillä Garteigille merkittiin vain yksi torjunta. Lukko pääsi painamaan ylivoimaa vielä 58 sekuntia ennen loppua, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta ei saanut kiekkoa verkkoon.

– Ensinnäkin tänään oli mahtava pelata täällä Nordiksella. Meidän tunne oli heti alussa ihan tapissa ja taisi mennä vähän ylikin. Tänään oli paljon hyvää pelissämme, mutta vähän puuttui malttia eli vähän höntyillään vielä. Kuitenkin tänään oli paljon hyviä aihioita. Vastustaja oli myös hyvä ja luistelu- ja kamppailupeli oli heillä myös hyvää, totesi HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 50 sekuntia, kun Pospisil lämäsi kaarelta illan toisen osumansa ja näin pisteet lähtivät Helsingistä Raumalle. Kaksi huippujoukkuetta tarjosivat yleisölle todella hienoa jääkiekkoa.

– Oli juuri sellainen kiekkomatsi kuin odotinkin. Hienoa oli, että päästiin pelaamaan taas yleisölle. Hieman helpolla päästettiin ne kaksi maalia, mutta itsekin olisimme voineet tehdä ylivoimista pari lisää., sanaili Tallberg CMorella.

Maalit:

5.56 0-1 Kristian Pospisil (Julius Mattila, Pavol Skalicky)
16.35 1-1 Teemu Tallberg (Olli Palola, Alexander Broadhurst) yv
23.23 2-1 Tallberg (Otto Paajanen, Sebastian Dyk)
36.35 2-2 Anrei Hakulinen
53.21 Mikko Petman epäonnistunut rl
60.50 2-3 Pospisil (Vili Saarijärvi, Michael Haga) yv

Torjunnat:

Michael Garteig: 10+7+9+0 = 26
Lassi Lehtinen: 8+13+7+0 = 28

Jäähyt:

HIFK: 2×2 min
Lukko: 5×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – Pelicans 2-6 (1-2, 1-3, 0-1)
JYP – TPS 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
Kärpät – HPK 1-2 ja (0-0, 0-1,
Ässät – KalPa 5-4 ja ((1-1, 1-1, 2-2, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi