HIFK vetäytyy Bandyliigasta väliaikaisesti

Jääpallon Bandyliigassa pelaava HIFK on päättänyt keskeyttää urheilutoimintansa 20. joulukuuta saakka koronatilanteen vuoksi. Helsinkiläisseura kokee, että heidän on suojeltava omia pelaajiaan taudin leviämiseltä ja näkee tässä kohti parhaaksi lopettaa kilpailutoimintansa väliaikaisesti.

– HIFK-Bandy Ry on, edustusjoukkueen pelaajia, valmentajia ja taustahenkilöitä kuunneltuaan sekä vielä erikseen viranomaisten kanssa keskusteltuaan, päättänyt noudattaa täysimääräisesti pääkaupunkiseutua koskevia viranomaismääräyksiä, HIFK-bandyn tiedotteessa kerrotaan.

Määräykset koskevat suurimmalta osin pääkaupunkiseutua, mutta myös matkustamista muille paikkakunnille on kehotettu välttämään. Tämän vuoksi HIFK ei pelaa peliäkään 4.-20. joulukuuta välisenä aikana.

– Päätöksen taustalla on ensisijaisesti terveydelliset syyt. HIFK haluaa omilla toimillaan kunnioittaa viranomaisten asettamia rajoituksia ja olla yhtenä esimerkkinä siitä, että koronataistelu vaatii nyt meidän kaikkien osallistumisen, tiedotteessa todetaan.

– HIFK haluaa edesauttaa myös sitä, että suomalaisissa kodeissa voitaisiin viettää mahdollisimman rauhaisaa joulun aikaa.

Helsinkiläisseuran oli tarkoitus pelata kyseisenä aikana peräti viisi kamppailua, joista ensimmäinen olisi ollut lauantaina 5. joulukuuta Brahen kentällä Porvoon Akillesta vastaan. Muualla kuin Etelä-Suomessa olevia otteluita kyseisenä aikana olisi ollut vain yksi, Porissa pelattava kamppailu Narukerää vastaan.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 170

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi