HIFK törmäsi Lassi Lehtiseen

Lukko-vahti Lassi Lehtinen oli liekeissä Kivikylän Areenan perjantai-illassa. (Kuva: Jouni Mikola)

Lukko ja HIFK tarjosivat perjantaina Kivikylän Areenalla vauhdikasta viihdettä. Ottelu eteni jatkoajalle ja Lukko väänsi voiton maalein 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0). Lukon sankariksi nousi 41 kertaa torjunut Lassi Lehtinen.

Avauserä oli melkoista HIFK:n dominointia, sillä Lassi Lehtinen torjui erässä peräti 17 kertaa, kun taas virkaveli Frans Tuohimaa selvisi neljällä. Tuohimaan ensimmäinen koppi nähtiin vasta, kun erää oli pelattu noin yhdeksän ja puoli minuuttia.

Hallinnasta huolimatta HIFK ei onnistunut yllättämään Lehtistä. Lukko pystyi tappamaan erän lopulla myös kaksi alivoimaa.

Elo pudotti apinan – Nemecek loukkaantui

Lukko iski toisen erän alkuun nopeasti, sillä aikaa oli kulunut vain 18 sekuntia, kun Eero Elon rystylaukaus yllätti Tuohimaan. Erä oli jo huomattavasti tasaisempi, sillä Lehtinen torjui erässä seitsemän ja Tuohimaa yhdeksän kertaa.

Viimeisellä minuutilla Lukko koki jobinpostia, kun Rony Ahosen keskialueen taklaus osui David Nemecekiin sillä seurauksella, että tsekki poistui ontuen pukukoppiin. Myös Ahonen poistui pukukoppiin, sillä miehelle tuomittiin pelirangaistus.

HIFK väänsi väkisin jatkoajalle

Lukko ei onnistunut hyödyntämään vitostaan vaikka muutamaan otteeseen kiekko pyöri maaliviivalla ja kertaalleen se kävi tolpassakin. Yhtä tilannetta tarkasteltiin videoltakin, mutta sen tulos oli se, että Toni Koiviston yritys ei ylittänyt kokonaan maaliviivaa.

Lukko pystyi tappamaan Lukas Klokin saaman kaksiminuuttisen ja onnistui puolestaan omalla ylivoimallaan erän 15. minuutilla. Maalista vastasi Linus Nyman, joka nosti kiekon etukulmasta ohi Tuohimaan.

HIFK onnistui kaventamaan, kun Anton Lundell onnistui puolitoista minuuttia ennen loppua. Helsinkiläiset tulivat tasoihin yhdeksän sekuntia ennen summeria, kun Teemu Turunen yllätti Lehtisen.

– Meiltä tosi hyvä lähtö ja pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta ei saatu tulosta. Tokaan erään se huolimaton vitonen sekä kolmanteen hölmö kakkonen. Mutta 0-2 -tilanteestakin me nousimme taistelemaan vielä voitosta, no Lukko oli tänään kuitenkin tuon verran parempi, totesi HIFK-käskijä Jarno Pikkarainen.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa, mutta Lukko onnistui 44 sekuntia ennen loppua, kun Justin Danforth laukoi Nymanin poikittaissyötön verkon perukoille.