HIFK sai iloisia uutisia – Vuoden poissa ollut Kotkansalo palasi tositoimiin

2023-08-30, Helsinki, Suomi. SM-liiga 2023-24 kausikuvaus, Hifk. Jukka Rautio/ Europhoto.

HIFK sai keskiviikon otteluun Sportia vastaan odotetun vahvistuksen, kun edellisen kerran 30. marraskuuta 2022 Pelicansia vastaan pelannut Kasper Kotkansalo oli jälleen pelikunnossa. Reilun vuoden mittainen sairasloma oli vihdoin tullut päätökseen.

– Pari päivää on ollut tässä jännitystä. Hienoa, että pääsi vihdoin pelaamaan. Aikamoinen helpotus, kyllä siitä nautin, en ehkä niin hirveästi, kun aika paljon joutui keskittymään omaan tekemiseen. Ehkä puhdas peli-ilo tulee sieltä vielä, mutta olen superkiitollinen, että tämä nyt tuli, Kotkansalo iloitsee.

Edellisestä pelistä ehti kulua jo reilu vuosi ennen kuin mies oli jälleen pelikunnossa. Odotukset kaukaloon pääsystä ovat olleet kovat ja into piukassa hän on valmistautunut keskiviikkoillan kamppailuun vaasalaisia vastaan. Vaikka jännitystä on ilmassa, on valmistautuminen sujunut normaalisti.

– Kyllä sain unta ja sain jonkun verran vielä päiväuniakin nukuttua. Yllättävän vähän spännasin tai mitään, mutta huomasi kyllä, että pari päivää on ollut ajatuksissa, Kotkansalo valaisee.

“Vähän ammoniakkia haistelin siinä”

Pitkästä aikaa Kotkansalo pääsi pukemaan punaisen kilpilogolla varustetun pelipaidan päälle, jonka selkää koristaa numero 55 ja selässä nimilappuna Kotkansalo. Helsingin Jäähallin uumenet, tällä kertaa kuitenkaan kuuluttajana ei ole legendaarinen Micke Stenberg, vaan MTV:n lähetyksistä tuttu Toni Saukkola. Kotkansalo seisoo hallin käytävällä, odottaen vuoroaan luistella jäälle.

– Yleisesti jäälämmöt ja se koko, vähän ammoniakkia haistelin siinä ja vettä niskaan. Kaikki nämä perusmanööverit, kyllä niitä on kaivannut, Kotkansalo kuvailee.

Myös itse pelitapahtumia on mies kaivannut.

– Kun pääsi antamaan vähän poikkaria kaverille ja lavasta lapaan syöttöjä. Ihan perus ratkaisemaan niiden karvauksia. Olemaan kopissa ja penkillä. Oli hienoa olla pelipäivänä kerrankin mukana. Se tuntui kivalta, Kotkansalo toteaa.

Alavatsavamma piti poissa

Kotkansalo loukkaantui reilu vuosi sitten, jonka jälkeen mies on käynyt ison kuntoutusrupeaman läpi. Kaksi operaatiota vaatinut vamma on pitänyt hänet poissa kaukalosta pitkän ajan ja vasta nyt hän on kuntoutunut pelikuntoon.

– Nivunen kautta alavatsa on leikattu pari kertaa. Pari sellaista takaiskua tuli tuossa. Ne ovat nyt takana. Yritetään nyt sillä tavalla, että ei tarvitsisi enää olla loukkaantuneena, hyökkääjä paljastaa.

Nyt mies on kunnossa, joka nähtiin myös pelikentällä HIFK:n kamppailussa Vaasan Sportia vastaan. Kotkansalo viiletti kentällä entiseen malliin ja otti myös hieman miehestä mittaa saaden jäähyn, mutta ottaen myös kaverin mukaan.

– Onneksi sain, vähän yritin kalastaa siinä. Ei se ehkä noin olisi pitänyt mennä. Mielestäni ei siitä tilanteesta olisi pitänyt jäähyjä antaa ollenkaan, mutta hyvä, että meni näin, Kotkansalo kuittaa.

“Vähän on enemmän puhki”

Vaikka vuoden tauko pelaamisesta oli Kotkansalolla ollut, löytyi kentällä paikka hyvin ja pelaaminen tuntui hyvältä.

– Vähän on enemmän puhki tietysti, mutta kun on noin kova lataus ja valmius, olin todella valmis kaikkeen mitä tuli. Mielestäni annoin paljon hyviä avauksia ja sillain. Suoriuduin kyllä ihan hyvin tässä näin.

– Totta kai paljon parannettavaa, mutta kyllä ne paikat tuntuivat löytyvän. Vuoden kun tässä on venaillut, niin nyt oli ainakin valmiina ja pystyi reagoimaan pelin vaatimukseen hyvin, Kotkansalo analysoi.

Myös joukkueen päävalmentaja Ville Peltonen oli tyytyväinen Kotkansalon otteisiin pelikentällä.

– Oikein upea juttu. Hän on pystynyt olemaan todella positiivinen ja tuonut tähän joukkueeseen energiaa, vaikka on ollut vuodenpäivät poissa, kokenut vastoinkäymisiä, mutta ei ole näyttänyt sitä millään tavalla, päinvastoin. Pelasi hyvin siihen nähden, että tauko on ollut pitkä. Tästä on hyvä jatkaa hänen kanssaan.

Keskiviikkona Kotkansalon paluusta huolimatta HIFK pelasi varamiehisellä kokoonpanolla Vaasan Sportia vastaan ja tuloksena oli 1-3-tappio.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Liiga

Views: 28

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi