HIFK katkaisi 103 minuutin maalittoman putken – Finleyn ulosajo aiheutti hilpeyttä

HIFK nappasi tärkeän 4-1- voiton Oulun Kärpistä SM-liigan välierien neljännestä ottelusta Helsingistä. Helsinkiläisten kultakypärä Erik Thorell iski 103 minuutin ja yhden sekunnin mittaisen maalittoman jakson jälkeen maalin rangaistuslaukauksesta. Osumalla oli pelin kannalta iso vaikutus.

– Kyllä se varmasti oli vapauttava ja sitten vielä, millä tavalla se tuli, kun se tuli tuosta rankkarista. Oli sillä tavalla vähän erikoinen maali, millä se (maaliton jakso) sitten puhkaistiin, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myhäili.

Thorellin osuma ei missään nimessä jäänyt ottelun ratkaisevaksi maaliksi, mutta tärkeä se maali joka tapauksessa joukkueelle henkisesti oli. Pelin todellinen sankari löytyi HIFK:n kolmoskentästä, sillä Vili Sopasen tekeminen kentällä oli aivan eri tasolla kuin on ollut muuten näissä pudotuspeleissä. Mies oli myös helsinkiläisten kahden tärkeän maalin takana.

– Me tehtiin se, mitä piti tehdä, että saatiin sarja tasoihin. Ihan hyvä peli oli, Sopanen totesi.

Sopasen mukaan viime aikoina peli on ollut jo miehellä itselläänkin parempaa ja sitä kautta tehojen tuleminen tällä tavalla ei kovin suuri yllätys ollut.

– Mä tiesin, että jos pystyn jatkamaan samaan malliin, niin jossain vaiheessa tulostakin alkaa tulemaan sieltä, Sopanen vakuutti.

 Finleyn ulosajo aiheutti hilpeyttä

Ottelu oli monella tavalla aika ajoin hieman lämpimähkö ja pieniä nokkapokkia nähtiin matkan varrella useita. Itse pelissä ei sinänsä kovin suurta tapahtunut, mutta tilanteet eskaloituivat välillä hyvinkin lämpimään suuntaan. Viimeisten hetkien aikana nähtiin mielenkiintoinen näytelmä, kun ensin jaettiin useampi kymmenen minuutin rangaistus ja sitten hetkeä myöhemmin HIFK:n Joe Finleylle tuomittiin viiden minuutin rangaistus ja pelirangaistus käytöksestä, kun löi poikittaisella mailalla Kärppien pelaajaa selkäpuolelle.

– Se oli ihan vitsi. Säälittävyyden ja naurettavuuden rajamailla, Selin naureskeli.

– Tuollaisia poikkareita annettiin puolin ja toisin tässä pelissä, me ja Kärpät. Ihan huvittaa tällainen touhu.

Seliniltä kysyttiin vielä, että saiko joukkue selitystä, että minkä vuoksi Finleyn teko katsottiin ulosajon arvoiseksi.

– Eihän ne mitään. Täällähän he ravaavat edestakaisin, Selin vastasi.

Voiton myötä HIFK tasoitti välieräsarjan tilanteeksi 2-2. Seuraava peli pelataan keskiviikkona Oulun Raksilan jäähallissa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 1388

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi