HIFK jatkoi kotivoittojen tiellä – Kauden ensimmäinen nollapeli

HIFK jatkoi kotiotteluiden voittoputkeaan 4-0- voitolla Vaasan Sportista. Lauantaisen voiton myötä putki kasvoi jo kuuteen kolmen pisteen iltaan. Helsinkiläisten sankareita olivat kaksi maalia iskenyt Miro Heiskanen sekä nollapelin pelannut Atte Engren, joka piti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä.

– Molemmilla oli tänään paikkansa, mutta me käytettiin ne paremmin. Tasainen hyvä vääntö oli, ottelun sankari Engren kuittasi.

Engrenille, kuten koko HIFK:n joukkueelle nollapeli oli kauden ensimmäinen ja se lämmitti varsinkin HIFK:n päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä. Itse sankari ei ollut saavutuksestaan oikein moksiskaan.

– Ei sillä, voitto on tärkein. Onhan noita kiva ottaa kiekkoja talteen, mutta kyllä silti voittaminen on se tärkein juttu, Engren totesi.

Alkukaudella sivussa ollut ja nyt vasta ensimmäisiä pelejä kunnolla pelaava Jerry Ahtola onnistui avaamaan ottelussa pistetilinsä. Ennen tätä iltaa Ahtola oli ehtinyt pelaamaan tällä kaudella viidessä ottelussa, joissa ei tehoja ollut tullut. Nyt sekin sitten tuli.

– Totta kai se pinna, vaikka se nyt aloitusvoitosta tulikin, niin helpottaa tuossa pitkässä juoksussa. Enemmän kuitenkin tuo peli, johon saa olla ihan tyytyväinen. Hyvin sai pelata, vaikka vähän puhki olikin, Ahtola totesi.

HIFK sai myös jobin postia ottelussa, kun ottelun puolivälissä Lennart Petrell taklasi Sportin Sam Povoroznioukia. Povorozniouk ei taklauksesta tykännyt ja huitaisi Petrelliä naamaan. Amerikkalaispelaajalle tuomittiin tilanteesta viiden minuutin jäähy ja pelirangaistus. HIFK-kapteenia ei puolestaan ottelussa tuon jälkeen enää nähty.

– En ole sitä nähnyt, mutta ei se ihan pieni juttu ollut, jos Petrell jää pois, Selin mietti.

– Itse en tosiaan sitä ole nähnyt, mutta tuolla kollegat sitä jo katselevat.

Myös otteluvalvoja kävi HIFK:n kopissa joukkueenjohtaja Ari Halttusen pyynnöstä todennäköisesti tutkimassa juuri kyseistä Petrellin tilannetta. Huitaisi saattanee johtaa jopa jatkotoimenpiteisiin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Views: 85

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi