Henrik Karlsson nollasi entisen seuransa

Barys Astana löi tylyt 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) numerot taululle, kun Jokerit vieraili Barys Arenalla. Ottelun suurin sankari 44 kertaa torjunut ex-Jokeri Henrik Karlsson.

Ottelun ensimmäisellä kympillä Jokerit oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja vuorollaan Henrik Karlssonia uhittelivat Brian O’Neill, Eeli Tolvanen ja Jesse Joensuu. Jokainen tuosta triosta joutui kuitenkin toteamaan ruotsalaismaalivahdin paremmakseen.

Barys Astana iski kuitenkin avausmaalin, kun Roman Savchenko onnistui yllättämään Ryan Zapolskin, kun erää oli pelattu kymppi. Jokerit tuli täysilukuiseksi vain hetkeä tuota osumaa. Maalin jälkeen toinen kymppi olikin astanalaisten hallintaa ja Jokerit ei saanut edes ylivoimalla oikein mitään.

Astanan täsmäase Nigel Dawes pääsi kertaalleen nokikkain kuusi kertaa erässä torjuneen Zapolskin kanssa, mutta sillä kertaa yhdysvaltalaismaalivahti oli parempi. Karlsson torjui ensimmäisellä kaksikymppisellä puolestaan kahdeksaan kertaa.

Henrik Karlsson kesti sarjatulen

Jokerit hukkasi oman ylivoimansa heti toisen erän alkuun, mutta Astana ei sitä tehnyt, sillä Dawes lisäsi isäntien johtoa kauden 25. osumallaan. Hetki tuosta Dawesin osumasta Jokerit sai erän toisen ylivoimansa ja tällä kertaa joukkue tulitti lähes sarjatulella kohti Karlssonia, mutta vieläkään ruotsalainen ei ollut yllätettävissä.

Erän loppuminuuteilla Jokerit tulitti edelleen, mutta peräti 16 kertaa erässä torjunut ex-Jokeri Karlsson kesti tuon. Zapolskille puolestaan koppeja tuli vain neljä. Aivan kaksikymppisen loppuhetkillä Linden Vey ja Dawes loivat huippupaikan Zapolskin eteen, mutta kazakstanilaisjoukkueen “koppimaali” jäi syntymättä.

Jokerit tulitti – Karlsson kesti

Jokerit pääsi pelaamaan kolmannen erän neljännellä minuutilla ylivoimaa, mutta tuota erikoistilannetta kesti vain minuutin verran, kun Sami Lepistö otti jalkakampista jäähyn. Tasavajaalla ehdittiin pelata puolisen minuuttia, kun Taigat Zhailauov yllätti Zapolskin jo kolmannen kerran.

Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Matt Gilroy pelasi upealla syötöllä O’Neillin nokikkain Karlssonin kanssa, mutta silläkin kerralla maali jäi syntymättä. Nelisen minnuuttia ennen loppua oli vuorostaan Olli Palolan vuoro yllättää Karlssonia, mutta 20 kertaa päätöserässä torjunut ruotsalainen oli jälleen parempi. Zapolskille tähän erään kertyi kuusi torjuntaa.

Barys Astana ei edes pyrkinyt hyökkäämään enää loppuhetkillä vaan puolustivat tiiviisti omaa maaliaan ja Karlssonin nollapeliä. Pari minuuttia ennen loppua Darren Dietz löi loppunumerot 4-0 tyhjään helsinkiläismaaliin. Jokerit pääsi pelaamaan ottelussa kahdeksan kertaa ylivoimalla, mutta KHL:n paras ylivoimapeli oli ruosteessa.

Maalit:

9.25 1-0 Roman Savchenko (Anton Sagadeyev)
23.41 2-0 Nigel Dawes (Savchenko, Konstantin Pushrayov) yv.
44.50 3-0 Taigat Zhailauov
59.01 4-0 Darren Dietz tm

Torjunnat:

Henrik Karlsson: 8+16+20 = 44
Ryan Zapolski: 6+4+6 = 16

Jäähyt:

Barys Astana: 8×2 min
Jokerit: 7×2 min + Petteri Wirtanen 10 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi