Helmarit tasapeliin Trnavassa – Slovakia menetti lohkon kakkospaikan

Helmarit päättivät Kansojen liiga -urakkansa liiga B:ssä itsenäisyyspäivän aattona Slovakian Trnavassa pelattuun otteluun. Ottelu päättyi lopulta tasatulokseen maalein 2-2 (1-1).

– Aloitimme hyvin, mutta emme puolustaneet niin hyvin kuin aiemmin. Toinen jakso oli jo selkeästi parempi. Saimme pallon usein boksiin, paalutti päävalmentaja Marko Saloranta Yle Urheilulla.

Suomi oli jo varmistanut lohkonsa voiton sekä nousun A-liigaan, sillä Helmarit olivat takoneet viiteen peliin kaikkiaan 16 maalia päästämättä ainuttakaan. Tiistainen kotijoukkue oli ennen ottelua lohkokakkosena seitsemällä pisteellä ja heidän maalieronsa oli tuossa vaiheessa 5-6.

Ottelua oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun Oona Siren antoi hyvän syötön taustanousun tehneelle Emmi Alaselle, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Slovakia kävi lähellä 15. minuutilla kulmapotkutilanteessaan, mutta Tinja-Riikka Korpelan hieno reaktiotorjunta pelasti Suomen. Neljävitosta oli pelattu lähes 32 minuuttia, kun Diana Lemesova tasoitti pelin. Näin Helmarien maali pysyi puhtaana hieman yli kahdeksan tuntia.

– Ei tiedä mikä mättää. Panostimme hyvään alkuun ja saimme sen, mutta sitten jatkossa emme enää olleet huolellisia. Slovakia pelasi myös hyvin, totesi maalivahtivalmentaja Tommi Laitila Yle Urheilulla.

Ottelua oli pelattu tunnin verran, kun Maria Mikolajova laukoi 16-rajoilta Slovakian johtoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jutta Rantala kiskaisi vasurillaan todellaan kaukaan pallon komeasti takakulmaan. Tuo jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi ja näin siis päädyttiin tasapeliin.

– En muista, että mistä hyökkäys alkoi, mutta päätin kokeilla ja sinne meni. Tämä peli oli ihan voitettavissa. Pelasimme suhteellisen hyvin, mutta olisimme voineet olla vieläkin parempia, paalutti Rantala Yle Urheilulla.

Tasapeli oli Slovakialle katkera, sillä samaan aikaan Kroatia kaatoi vieraskentällä Romanian nousten lohkokakkoseksi.

Maalit:

2. 0-1 Emmi Alanen
32. 1-1 Diana Lemesova
61. 2-1 Maria Mikolajova
70. 2-2 Jutta Rantala

Kokoonpanot:

Slovakia: Korenciova | Horvathova, Fischerova, Bartovicova, Lemesova | Matavkova, Vojtekova (70. Bayerova), Skorvankova (88. Skerdova) | Mikolajova (70. Panakova), Zemberyova (59. Moravkova), Surnovska

Suomi: Korpela | Pikkujämsä, Heroum, Peuhkurinen, Kuikka, Koivisto | Siren, Alanen (46. Öling), Kollanen (46. Kosola) | Sevenius (82. Lindström), Franssi (62. Rantala)

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi