Linda Sällström laukoi Helmarit EM-kisoihin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue sai perjantaina Bolt Areenan pakkaseen vastaansa Portugalin. Pelin panoksena oli ei enempää kuin paikka EM-kisoihin. Suomi voitti ottelun 1-0 (0-0). Ottelun ratkaisun iski Linda Sällström aivan loppusekunneilla.

– Tämä on aivan fantastista, taas ratkaisu viimeisillä sekunneilla. Peli oli Suomen hallussa, pystyimme pitämään Portugalin vastahyökkäykset kurissa, totesi päävalmentaja Anna Signeul Yle Urheilun haastattelussa.

Pienessä pakkassäässä pelattu alkoi lievällä Helmarien hallinnalla, mutta maalipaikoilla ei alkuminuuteilla juhlittu. Neljävitosen loppuhetkillä molemmilla oli huippupaikat, mutta ei vain onnistunut.

Aivan avauspuoliskon loppuhetkilläkään ei sitä avausmaalia nähty, mutta kumpainenkin joukkue loi vielä muutaman paikan. Emma Koivisto ja Sanna Franssi olivat Suomelta parhaissa paikoissa.

– Pyrimme hyvään alkuun ja mielestämme saatiin sellainen. Nyt täytyy nostaa vielä tempoa, totesi valmentaja Tommi Laitila Yle Urheilun haastattelussa.

Linda Sällström iski Helmarit kisoihin

Toista puoliaikaa oli pelattu reilu kymppi, kun Natalia Kuikka puski kulmapotkusta, mutta Patricia Morais sai torjuttua alakulmaan suuntautuneen pallon.

Jessica Silvan kentälle tulon myötä Portugalin peliin tuli uutta virtaa. Vajaa 80 minuuttia oli pelattu, kun Linda Sällström pääsi puskemaan, mutta yritys suuntautui yli maalin.

Sitten taas aivan loppusekunneilla Sällström nostaa takakulmaa ja näin Helmarit matkaa EM-kisoihin.

– Tunne on nyt ihan sairaan hyvä ja jos nyt jonkun saisi, niin se olisi ihan kiva, totesi Sällström.

Suomi päättää karsintaurakkansa ensi tiistaina sarjajumbo Kyproksen vieraana.

– Tämä on ihan uskomatonta, annoimme kaikkemme joukkueen puolesta. Meillä oli sellainen tunne , että tänään mennään kisoihin, eikä jätetä sitä siihen Kypros-pelin varaan, totesi Tuija Hyyrynen.

Maali:

90+3 1-0 Linda Sällström

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Koivisto, Kuikka, Westerlund, Hyyrynen | Summanen, Alanen | Öling (80. Rantanen), Franssi, Engman (86. Collin) | Sällström

Portugali: Morais | Marchao, Rebelo, Costa, Mendes (68. Jessica Silva) | Ferreira, Norton (80. Pinto), Jacome Silva | Diana Silva, Neto, Borges

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 58

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi