Hattutempun tehnyt Otto Stenberg kuritti Pikkuleijonia

Suomi ja Ruotsi kohtasivat sunnuntaina Kivikylän areenalla pelatussa alle 18-vuotiaiden neljän maan turnauksessa.

Viikonlopun aikana Raumalla ja Eurajoella pelattiin alle 18-vuotiaiden neljän maan turnaus. Turnaukseen osallistuivat Suomen lisäksi Ruotsi, Tshekki ja Yhdysvallat. Suomi kärsi päätösottelussaan tappion Ruotsille maalein 2-4 (0-1, 1-2, 1-2).

Pikkuleijonat aloittivat turnauksen Raumalla perjantaina voittamalla Tshekin maalein 4-2 ja joukkueen voittokulku jatkui lauantaina, kun Yhdysvallat kaatui Eurajoen jäähallissa numeroin 5-2.

Suomen ja Ruotsin välistä ottelua oli pelattu vajaa 11 minuuttia Noel Nordhin syöttö kulmasta löysi täysin yksin maalille unohtuneen Otto Stenbergin. Stenbergillä olikin sitten helppo työ kiskaista kiekko Eemil Vinnin selän taakse. Pikkuleijonat oli ensimmäisen kaksikymppisen lähes täydellisesti jyrän alla, sillä Noah Erliden selvisi neljällä torjunnalla. Vinni puolestaan joutui urakoimaan Suomen maalilla 14 torjunnan edestä.

Toista erää oli pelattu 12 ja puoli minuuttia, kun Rasmus Kumpulainen ohjasi Kasper Halttusen laukauksen verkkoon. Pikkuleijonat pelasi tuossa ylivoimalla. Kolmisen minuuttia myöhemmin Stenberg siirsi Ruotsin uudelleen kuskin paikalle.

Pelissä alkoi olla ratkaisun makua, kun kolmatta erää oli pelaamatta kolme ja puoli minuuttia, sillä tuolla hetkellä Stenberg vei Ruotsin kahden maalin karkumatkalle. Maali oli Stenbergille iltapäivän kolmas. Pari minuuttia myöhemmin Jesse Nurmi nosti Suomen toivoa tekemällä osuman joukkueensa pelatessa ilman maalivahtia, mutta sitten puoli minuuttia ennen summeria Theo Lindstein toimitti kiekon maaliin.

Maalit:

10.40 0-1 Otto Stenberg (Noel Nordh)
32.25 1-1 Rasmus Kumpulainen (Kasper Halttunen, Konsta Helenius) yv
35.45 1-2 Stenberg (Zeb Forsfjäll, Tom Willander) yv
56.26 1-3 Stenberg (Forsfjäll) yv
58.41 2-3 Jesse Nurmi im, sr
59.30 2-4 Theo Lindstein tm

Torjunnat:

Eemil Vinni: 14+10+12 = 36
Noah Erliden: 4+6+5 = 15

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
Ruotsi: 3×2 min

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi