Gallian kukoista ei vastusta Leijonille

Joel Kiviranta #41 ahdistelmassa Florian Hardyn vartioimaa ranskalaismaalia. (kuvakaappaus: MTV3:n lähetyksestä)

Leijonat nollasi Gallian kukot sunnuntaina Kosicessa pelatussa ottelussa numeroin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Ranskan maalivahti Florian Hardy oli tappiosta työnsankari torjuen peräti 44 laukausta.

Suomi siirtyi johtoon, kun avauserää oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia. Joel Kiviranta ohjasi Petteri Lindbohmin viivavedon ylivoimalla ohi Florian Hardyn. Leijonat pääsi pelaamaan erässä vielä toistamiseenkin ylivoimaa ja siitä melkein minuutin viidellä kolmella vastaan, mutta sillä kertaa verkko Hardyn takana ei heilunut.

Hardy oli erässä täystyöllistetty, sillä hän joutui tositoimiin peräti 19 kertaa, kun taas Kevin Lankinen viidellä torjunnalla.

Mikkola osui – enimmäkseen jäähyilitiin

Suomi tuplasi johtonsa, kun toista kaksikymppistä oli pelattu vain vajaat kaksi minuuttia. Maalin viimeisteli Niko Mikkola, ja esityön tuohon tekivät Harri Pesonen ja Oliwer Kaski. Osuman lisäksi erässä vihellettiin molemmille joukkueille kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Tässäkin erässä Hardy sai uurastaa, sillä ranskalaismaalivahdille merkittiin 11 torjuntaa. Lankinen selvisi tässä erässä kuudella kopilla.

Sallinen iski viimeisen naulan

Kolmatta erää oli pelattu 12 ja puoli minuuttia, kun Veli-Matti Savinainen riisti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja syötti sen Jere Salliselle. Sallinen puolestaan ajoi b-pisteiden väliin ja vippasi kiekon rystyltä yläkulmaan.

Ranska pääsi yrittämään kolmisen minuuttia ennen päätöstä ylivoimalla, mutta Lankinen ja suomalaispuolustus piti maalin koskemattomana. Ottelun lopputulos tietää sitä, että lohkovoitto ratkeaa tiistaina, kun Leijonat kohtaavat Toni Söderholmin valmentaman Saksan.

Kolmannessa erässä Hardy ehti kiekon tielle 14, mutta myös Lankiselle kertyi kaksinumeroiset, kun mies napsi kymmenen koppia.