Frederik Tiffels laukoi Saksan finaaliin

Saksa järjesti lauantaina Nokia Arenassa todellisen jättiyllätyksen voittamalla MM-kisojen välierässä Yhdysvallat maalein 4-3 ja (2-2, 0-1, 1-0, 1-0). Saksan sankariksi nousi kaksi maalia, myös jatkoaikamaalin, tehnyt Frederik Tiffels.

Ensimmäistä kaksikymppistä oli pelattu vain minuutti ja 11 sekuntia, kun Alex Tuch napautti maalin kulmalta Yhdysvallat kuskin paikalle. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Rocco Grimaldi tykitti kiekon toistamiseen Mathias Niederbergerin selän taakse. Frederik Tiffels rikkoi Saksan kuparisen ylivoimalla erän 13. minuutilla. Nelisen minuuttia myöhemmin Saksa tuli jo rinnalle, kun Maksymilian Szuber laukoi kiekon kilven puolelta ylänurkkaan.

Toista erää oli pelattu lähes yhdeksän minuuttia, kun Michael Eyssimont siirsi Yhdysvallat uudelleen kuskin paikalle. Eyssimont tuikkasi kiekon maalin kulmalta verkkoon. Niederberger oli tilanteessa mukana, mutta ei ihan saanut kiekkoa haltuunsa.

Kolmannessa erässä Saksa oli pariin otteeseen lähellä, mutta kiekko ei vain mennyt Casey DeSmithin selän taakse. Ottelu kestää kuitenkin sen 60 minuuttia ja Saksa päätti taistella loppuun asti. Taistelu tuotti tulosta minuutti ja 23 sekuntia ennen erän loppua, kun Marcel Noebels ohjasi kiekon maaliin.

Kymmenen minuutin jatkoaikaa oli pelaamatta kaksi ja puoli minuuttia, kun Frederik Tiffels nousi laidasta ja laukoi kovaa ja tarkasti yläkulmaan. Näin Saksa kohtaa huomenna finaalissa Kanadan.

Maalit:

1.11 1-0 Alex Tuch (Drew O’Connor, Rocco Grimaldi)
3.56 2-0 Grimaldi (Tuch)
12.22 2-1 Frederik Tiffels (Daniel Fischbuch, Dominik Kahun) yv
16.03 2-2 Maksymilian Szuber (Nico Sturm, John-Jason Peterka)
28.47 3-2 Michael Eyssimont (O’Connor, Conor Garland)
58.37 3-3 Marcel Noebels (Kahun, Leon Gawanke) im
67.32 3-4 Tiffels (Kahun, Moritz Müller)

Torjunnat:

Casey DeSmith: 5+8+7+2 = 22
Mathias Niederberger: 8+8+8+6 = 30

Jäähyt:

Yhdysvallat: 3×2 min
Saksa: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi